طرز تهیه هویج پلو با گوشت قلقلی؛ یک پلوی خوشمزه کازرونی

هویج پلو یک نوع پلوی خوشمزه ایرانی است که اصلیت آن به شهر کازرون برمیگردد. در ادامه مجله اکسیژن را همراهی کنید تا به دستور پخت هویج پلو بپردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
مواد لازم جهت تهیه هویج پلو برای ۴ نفر
برنج | ۳ پیمانه |
ماش | ۱٫۵ پیمانه |
هویج | ۵ عدد |
شوید خشک | ۶ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۳ عدد |
سیر | ۱ حبه |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
آب نارنج | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر سوخاری | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه هویج پلو کازرونی
مرحله 1
برای اینکه یک هویج پلوی خومزه و اصیل درست کنیم، ابتدا باید ماشها را داخل یک قابلمه حاوی آب نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا خوب پخته شود. سپس برنج را داخل یک کاسه آب نمک بریزید تا به مدت حداقل یک ساعت خیس بخورد.
مرحله 2
حالا باید هویجها را پوست بگیرید و با رنده درشت رنده کنید و کناری بگذارید. سپس ۲ عدد از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه حاوی روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود.
مرحله 3
سپس سیر را داخل تابه رنده کنید و تفتش دهید تا عطر سیر آزاد گردد. در ادامه هویج رنده شده را به همراه زعفران دمکرده، آب نارنج و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه فوق اضافه کنید و حداقل به مدت 10 دقیقه تفت دهید.
مرحله 4
در مرحله چهارم طبخ هویج پلو باید ماشهای پخته شده را آبکشی کنید و به تابه بیافزایید و تفت دادن را ادامه دهید و در نهایت تابه را از روی حرارت بردارید و کناری بگذارید.
مرحله 5
یک قابلمه مناسب بردارید و تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید و سپس یک قاشق نمک به آن اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش آید. زمانی که آب جوش آمد باید برنج خیس کرده را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله 6
حدودا 8 الی 10 دقیقه که از پخت برنج گذشت باید آن را آبکشی کنید. سپس یک قابلمه مناسب بردارید و کف آن را با روغن چرب کنید و ته دیگ دلخواه خود را کف قابلمه بگذارید. سپس کمی برنج روی ته دیگ بریزید.
مرحله 7
حال باید کمی ماش و هویج به همراه شوید خشک روی برنج بریزید و همین ترتیب را تا جایی که برنج و مواد پلو تمام شود به صورت لایهای اعمال کنید. در نهایت یک دم کنی روی درب قابلمه بگذارید و شعله را بسیار کم کنید تا پلو دم بکشد.
مرحله 8
حدودا ۴۰ تا ۴۵ دقیقهای طول میکشد تا هویج پلوی شما دم بکشد. در همین فرصت شما باید گوشتهای قلقلی را درست کنید. پس پیاز باقیمانده را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده، آرد سوخاری و مقداری نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید.
مرحله آخر
مواد فوق را خوب ورز دهید و به صورت قلقلیهای کوچک در بیاورید و درون روغن سرخ کنید. در انتها که هویج پلو دم کشید آن را دورن دیس بکشید و قلقلیها را دور آن بچینید. هویج پلو با گوشت قلقلی شما حاضر است. نوش جان.