معنی ضرب المثل ” از اسب افتاده ایم اما از نسل نیفتاده ایم ” چیست؟

ضرب المثل از اسب افتاده ایم اما… حتما شما هم در طول زندگی این ضرب المثل را بسیار شنیدهاید. در این نوشتار قصد داریم با معانی و مفهوم اصلی ضرب المثل ایرانی و قدیمی از اسب افتادیم اما از نسل (اصل) نیفتادیم بیشتر آشنا شویم. اکسیژن را نفس بکشید.
معنی ضربالمثل از اسب افتادیم اما از نسل نیفتادیم
| ضرب المثل از اسب افتاده اما از نسل نیفتاده | به این معنی است که، درسته که شکست خورده و کارهایش به نتیجه نرسیده اما همچنان شخصیت و اصالتش را دارد.
ریشه ضرب المثل از اسب افتادیم اما از نسل نیفتادیم
در فرهنگ فارسی، اسب نماد نجابت و زیبایی و قدرت است. در ضرب المثل فوق از اسب افتادن کنایه از از دست دادن قدرت و زیبایی و شکوه شخص میباشد. اما به واقع از دست دادن همهی اینها باعث نمیشود که ذات آن شخص زیر سوال برود؛ زیرا صفاتی همچون زیبایی و قدرت در طول زندگی هیچوقت ثابت نیستند و ممکن است روزی از بین بروند و حتی بدست آوردن صد در صد آن نیز از عهده انسان خارج باشد.
پس اگر روزی زیبایی و شکوه وجلال از بین رفت، با موضوع و معظل غیر طبیعی روبر نشدیم. این صفات جاودانه نیستند. پس درست نیست ملاک شخصیت و اصالت انسانها را در این صفات غیرثابت جستجو کنیم.
خوب است بدانید که در این ضرب المثل، بجای از نسل افتادن، جمله از اصل افتادن را نیز استفاده میکنند. یعنی اصل و نسب انسان مهم است، باقی فناپذیرند.
ممکن ایت که هر آدمی در طول زندگی خویش با شکستها و خطاهای بزرگی در زندگیاش رو به رو شود اما دلیل نمیشود که آن شخص را با چشم حقارت و پوچی نگاه کنیم، چراکه او ذاتا همچون ما، یک انسان و بنده خدا است.