19 فیلم درباره روابط نامتعارف بین مرد مسن و زن جوان

قبل از این که لیست فیلم هایی درباره رابطه های نامتعارف را در اختیارتان بگذاریم باید کمی توضیح دهیم. اگر خوب دقت کنید متوجه میشوید تقریباً نیمی از رابطههای فیلمهای هالیوودی و فیلمهای دیگر جهان براساس رابطه میان مردهای مسن و زن های جوانتر ساخته شده است. با این وجود، از لحاظ فنی، بیشتر آن فیلمها نمیتوانند برای این لیست مناسب باشند. چون با وجود شکاف سنی زیادی که بین سن و سال بازیگران وجود دارد، معمولاً شخصیتهای داستان طوری نمایش داده میشوند که از لحاظ سنی نزدیک به هم به نظر میرسند. برای مثال، در هر فیلمی که شاهد حضور “تام کروز” (Tom Cruise) هستیم، معمولاً طرف مقابل او شخصیتی در دهه بیست زندگی است. با این که خودش در دهه پنجاه به سر میبرد. اما خب، خود او هم همیشه نقش شخصیتهای سی ساله را بازی میکند.
آنچه در این مقاله میخوانید
- فیلم هایی درباره روابط نامتعارف
- ۱۹. گوئینویر – Guinevere – ۱۹۹۹
- ۱۸. زفاف سپید – Noce Blanche – ۱۹۸۹
- ۱۷. تحقیر – The Humbling – ۲۰۱۵
- ۱۶. اولین آقای من – My First Mister – ۲۰۰۱
- ۱۵. ماشین آبی – Blue Car – ۲۰۰۲
- ۱۴. یک ماجراجویی کاملاً بزرگ – An Awfully Big Adventure – ۱۹۹۵
- ۱۳. گلولههای بزرگ آتش – Great Balls of Fire – ۱۹۸۹
- ۱۲. دختر توی کافه – The Girl in the Café – ۲۰۰۵
- ۱۱. فرانک و لولا – Frank & Lola – ۲۰۱۶
- ۱۰. دایره دو – Circle of Two – ۱۹۸۱
- ۹. قلم پرها – Quills – ۲۰۰۰
- ۸. درس آموزی – An Education – ۲۰۰۹
- ۷. پالو آلتو – Palo Alto – ۲۰۱۳
- ۶. بهتر از این نمیشه – As Good As it Gets – ۱۹۹۷
- ۵. آخرین تانگو در پاریس – Last Tango in Paris – ۱۹۷۲
- ۴. لولیتا – Lolita – ۱۹۶۲
- ۳. منهتن – Manhattan – ۱۹۷۹
- ۲. سه رنگ: قرمز – Three Colors: Red – ۱۹۹۴
- ۱. گمشده در ترجمه – Lost in Translation – ۲۰۰۳
فیلم هایی درباره روابط نامتعارف
این لیست درباره فیلمهایی است که تفاوت سنی شخصیتها در آن مشهود است. فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف با تفاوت سنی زیاد به ندرت ساخته میشوند. اما وقتی ساخته میشوند کارگردانها آنقدر خوب آن را میسازند که دیگر نگران نیستید اثر ساخته شده بد از آب دربیاید. اگر داستان خوب پرداخته نشود و فیلم خوب نباشد حتماً فیلمساز و فیلم را اثری بی ارزش و پیش پا افتاده تلقی میکنند. به همین دلیل است که در این زمینه معدود فیلمهای خوب داریم. در اینجا لیستی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف بین مرد مسن و زن جوانتر را به شما معرفی میکنیم. در ادامه اکسیژن را همراهی کنید.
۱۹. گوئینویر – Guinevere – ۱۹۹۹
یکی از قدیمیترین فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف که باید ببینید. “گوئینویر” یک فیلم رمانتیک است که به رابطه ملودرام بین یک عکاس ۵۰ ساله به نام کازانووا و یک دختر ۲۰ ساله است. این دختر ۲۰ ساله است به دنبال جلب توجه گرفتن از مردان است و به الهه این عکاس تبدیل میشود. این فیلم به ما نشان میدهد که چگونه دختران جوان و خام در دام افسون و جادوی بزرگها می افتند. با این وجود کارگردانی زیبایی شناسانه “آدری ولز” (Audrey Wells) این فیلم را به اثری به یادماندنی تبدیل کرده است. این فیلم به رابطه نامتعارف و اجباری بین هارپر اسلوان (سارا پلی “Sarah Polley”) و کانی فیتزپاتریک (استیون ری “Stephen Rea”) میپردازد. اما چرا رابطه اجباری؟

در سراسر فیلم کانی را به عنوان شخصیتی با غزایر و نیتهای نامعلوم میبینیم که اصلاً نمیتوانیم به او اعتماد کنیم. با این وجود عشق و علاقه هارپر به این مرد او را مجبور میکند تا هر جوری که هست در کنارش بماند. تا این که سرانجام با هویت واقعی او و رابطههای گذشتهاش آشنا میشود و به حقیقت پی میبرد. با این وجود فیلم شات های قابل پیشبینی دارد و به همین دلیل کم کم تنش و غافلگیری خود را از دست میدهد. پایان مبهم و ضعیف و اوج داستان هم از دلایل ضعف فیلم محسوب میشوند. (احتمالاً این ضعف به خاطر برنامه ریزی فشرده و بودجه پایین فیلم است.) با این وجود کارگردانی ولز و اجرای پلی از دلایل دیدنی بودن فیلم محسوب میشوند. شخصیت پردازی ضعیف و نامنسجم شخصیتهای فرعی (مخصوصاً مادر هارپر)، داستان و روایت بی پایه و نامنسجم و پایان نه چندان جذاب هم فیلم را ضعیف میکنند.
۱۸. زفاف سپید – Noce Blanche – ۱۹۸۹
“زفاف سپید” یک فیلم فرانسوی زبان است که نامزد سه جایزه سزار شده است. این فیلم جذابیت، محبت و عشق بین یک مرد و یک زن جوانتر را نشان میدهد. این فیلم از جایی به بعد مسیر بدبینانهتری پیش میگیرد. چون همانطور که عشق میان آنها شدت میگیرد، حد و مرزهای اجتماعی و فرهنگی را کنار می زند. “زفاف سپید” داستان ماتیلدای ۱۷ ساله است که پدرش در کنارش نیست و مادرش در آستانه خودکشی است. همین موضوع او را در شرایط بد و سختی قرار میدهد. همین شرایط باعث میشود او به مرد متاهلی که سالها از او بزرگتر است علاقه مند شود. با وجود این مرد تنهایی و انزوای دختر درمان میشود. فقدان عقل و منطق و حساسیت دختر او را شیفته این رابطه میکند. رابطهای که زندگیها و رابطههای دیگر را هم ویران میکند.

“زفاف سپید” جز فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف بین مرد مسن و زن جوانتر است. داستان رابطهای را نشان میدهد که از لحاظ اخلاقی رو به انحطاط رفته. شخصیتها روی تمایلایت و خواستههای خود هیچ کنترلی ندارند و میتوانند برای ارضای نیازهای خود هر کاری انجام دهند. “ونسا پارادی” (Vanessa Paradis) نقش ماتیلدا را بازی میکند. او با این که جز شخصیتهای اصلی فیلم است اما مرکز توجه فیلم نیست. صحنههای اصلی اجرای او، او را در خشم و غضب و اضطراب نشان میدهد. احساساتی که اجرا و حالتهای او را محدود میکند. با این وجود، بازیگر نقش اصلی توانسته نقش اصلی مرد را به خوبی و زیبایی اجرا کند. او نقش مردی باهوش را برعهده دارد که بین احساساتش گیر کرده و نمیتواند خوب تصمیم بگیرد.
۱۷. تحقیر – The Humbling – ۲۰۱۵
یک بازیگر کهنه کار تلاش میکند به دوره اوج خودش برگردد. او همزمان با دختر جوان دوست دختر سابق خود رابطه دارد. این موضوع زندگی او را به کل بهم ریخته. “تحقیر” یکی از بهترین فیلمهای کارنامه بازیگری “آل پاچینو” (Al Pacino) در سالهای اخیر است که جز فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف هم محسوب میشود. “آل پاچینو” نقش “سایمون اکسلر” را برعهده دارد. یک بازیگر درهم شکسته و فراموش شده که سعی میکند در بین شخصیتهای برادوی هویت خود را پیدا کند. اما ترس از صحنه و ترس از نمایش خود مانع این کار میشود. او که از اتفاقهای ترسناک گذشته میترسد در دامن دخترخواندهاش پیگان پناه میگیرد. سپس زندگی این دو نفر بدجور بهم گره میخورد و رابطهای ناغل شکل میگیرد که زندگی هر دو را تحت تأثیر قرار میدهد. نتیجه فیلم یک نمایش برادوی است که پایان جذاب و خیره کنندهای در اختیار تماشاگر میگذارد.

“تحقیر” یک فیلم متفاوت است نه یک فیلم محبوب. با این وجود به خاطر نمایش تازهای از عشق و درام باید مورد توجه قرار بگیرد. “تحقیر” بعد از تلاشهای ناموفق در زمینه ساخت فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف دوباره حرفه “آل پاچینو” را زنده کرده است، چون او هم مدتی در فیلمهای ناموفق حضور داشت. فیلم یک اثر محبوب و پرفروش نیست، اما شایسته است که به آن توجه کنید.
۱۶. اولین آقای من – My First Mister – ۲۰۰۱
“اولین آقای من” داستان یک نوجوان دردسرساز به نام جنیفر است. او دختری با استایل گوتیک است که نمیتواند با هنجارهای جامعه همراه شود. بعد از فارغ التحصیلی رندل هریس، صاحب یک لباس فروشی، به او کار میدهد. همچنان که این دختر تلاش میکند خودش را با حقیقت زندگیاش وقف دهد، به نصیحتها و تجربههای رندل بالغ و باتجربه عادت میکند. بنابراین بین این دو دوستی نامتعارفی شکل میگیرد و یکی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف را شکل میدهد.
از آنجایی که “اولین آقای من” را در لیست فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف قرار دادهایم، باید به شما بگوییم رابطه بین مرد مسن و زن جوان در این فیلم یک رابطه عاشقانه نیست، بلکه رابطهای دوستانه است. “آلبرت بروکس” (Albert Brooks) (که به خاطر اجرای خود در فیلم “درایو” (Drive) شناخته میشود) یک مرد مطلقه به نام رندل بروکس است که در تنهایی و انزوا زندگی میکند. “لیلی سوبیسکی” (Leelee Sobieski) هم نقش جنیفر را برعهده دارد. او دختری نوجوان است که در زندگی به دنبال دریافت پاسخ سوالاتش میگردد. این فیلم به خاطر بررسی مشکلات زندگی نوجوانی و نمایش زیبای نیازها و ضروریات یک انسان دیدنی شده. حتی فیلم توانسته رابطه دوستی و نیازهایی که انسان در روابط دوستانه جویا میشود را هم خوب نمایش دهد. از بین تمام فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف که در این لیست دیده میشود، این یکی شیرینترین و احساسیترین فیلم است.
۱۵. ماشین آبی – Blue Car – ۲۰۰۲
هالیوود به خاطر ساخت فیلمهایی شهرت دارد که با وجود داستانهای ساده و پیش پا افتاده نتیجه شگفت انگیزی دارند. “ماشین آبی” یکی از چنین فیلمهایی است که با وجود نقص و ایرادهای فراوانش با شخصیتهای جذاب و اجراهای دیدنی از جانب بازیگران تماشایی شده است. “ماشین آبی” داستان نوجوانی به نام مگ است که به معلم انگلیسیاش علاقه مند شده. دلیل او برای برقراری چنین رابطه عجیب و خارج از چارچوبی علاقه مشترک آنها به نوشتن است. همچنان که مگ خودش را برای مسابقه شعر آمده میکند داستان آنها کم کم عجیب میشود و پیچش غافلگیرکنندهای خواهد داشت. به طوری که پایان داستان شوکه کننده است. بنابراین فیلم با نمایش این عناصر به رابطه شاگرد و معلمی میپردازد.
فیلم از ابتدا تا انتها توانسته کیفیت خوبی داشته باشد و در لحظات پایانی فیلم میبینیم که چطور کمال و رئالیسم به سطح تازهای رسیدهاند. بازیگران فیلم “دیوید استراترن” (David Strathairn) و “اگنس بروکنر” (Agnes Bruckner) با اجرای دیدنی خود انسجام فیلم را حفظ میکنند. فیلم “ماشین آبی” با کار خوب کارگردانش توانسته به یک اثر دیدنی و تماشایی تبدیل شود. بنابراین با وجود همه نقص و مشکلات شاهد یکی از بهترین تجربههای سینمایی و یکی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف هستیم.
۱۴. یک ماجراجویی کاملاً بزرگ – An Awfully Big Adventure – ۱۹۹۵
با این که “یک ماجراجویی کاملاً بزرگ” فیلمی رمانتیک نیست، اما داستان گیج کننده یک دختر جوان به نام استلا بردشاو را بازی میکند. استلا عاشق یک مرد خیلی بزرگتر از خودش شده و سعی میکند خواستهها و تمایلات جنسی آن مرد را به هر قیمتی که شده برطرف کند. “هیو گرانت” (Hugh Grant) یک یک کارگردان دگرباش و سادیست به نام مردیث پاتر را بازی میکند که کارگردانی گروه تئاتر استلا را برعهده دارد. استلای ۱۶ ساله عاشق این کارگردان شده. “آلن ریکمن” (Alan Rickman) هم نقش بازیگری چهل ساله به نام اوهارا را بازی میکند که عاشق استلا شده و استلا برای رفع تمایلات جنسی خود از او سواستفاده میکند. با ادامه داستان، رابطه بین استلا و دو مرد فرو میپاشد. چون از یک طرف استلا عاشق و شیفته مردیث است و اوهارا هم سعی میکند مراقب استلا باشد.
این فیلم یک مثلث عشقی پیچیده است که سه قهرمان را نشان میدهد. یک دختر نوجوان بین دو مرد گیر افتاده که هر دو فاصله سنی زیادی با او دارد. بنابراین میتوان گفت فیلم از نظر قرار گرفتن در لیست فیلمهایی درباره رابطه نامتعارف به سطح جدیدی رسیده. با این که فیلم با انتقاد نه چندان گرم منتقدین مواجه شد، حضور نام هایی مثل “آلن ریکمن” و “هیو گرانت” این فیلم را دیدنی کرده است. این فیلم داستان عاشقانهای با رویکرد سادیستیک بریتانیایی نیست. بلکه داستان غم انگیز و تئاتری با شخصیتهای تاریک و تنش زاست که پایان نه چندان جالبی دارد. فیلم “یک ماجراجویی کاملاً بزرگ” براساس رمانی به همان نام نوشته “بریل بینبریج” ساخته شده و داستان استعاری تاریکی است که به خاطر اجراهای دیدنی و نمایشنامه ظریف خود شناخته میشود.
۱۳. گلولههای بزرگ آتش – Great Balls of Fire – ۱۹۸۹
یک فیلم زندگی نامهای شاهکار درباره زندگی ستاره راکاند رول “جری لی لوئیس” (Jerry Lee Lewis). “دنیس کواید” (Dennis Quaid) با اجرای بی نظیر خود نقش این آیکون تاریخی موسیقی در سالهای ۱۹۵۰ را نشان میدهد. او در اوج دوران کاری و حرفهای خود با یکی از اقوام سیزده ساله خود ازدواج میکند. این موضوع “عقده لولیتا” را باز میکند و اتفاق بحث برانگیزی است که در آن زمان میتوانست حرفه موسیقی او را به نابودی بکشاند. این شخصیت به خاطر استعداد و خلاقیت بارز خود در زمینه موسیقی، جنبههای تاریک و خودخواه شخصیت و اعتیادش به الکل شناخته میشود و این موضوعات در فیلم نمایش داده میشوند. اگر دوست دارید فیلم خوبی درباره این شخصیت تماشا کنید این فیلم مناسب شماست. چون در عین حال یکی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف هم محسوب میشود.
۱۲. دختر توی کافه – The Girl in the Café – ۲۰۰۵
شخصیت مرد داستان کارمند تنها و منزوی خزانه داری است که عاشق خانمی شده که چندین سال از او جوانتر است. با پیشرفت داستان رابطه آنها رفته رفته عمیقتر شده و به ارتباطی منجر میشود که به تفاوتهای هم پی میبرند. آنها باید با توجه به شخصیت هم و نگرششان نسبت به جهان درباره رابطهشان خوب فکر کنند.
“دختر توی کافه” یک فیلم عاشقانه و اجتماعی است که سعی میکند مشکلات کشورهای جهان سوم و بی توجهی ملتهایی مثل بریتانیای کبیر را نسبت به ملتهای رنج کشیده این کشورها نشان دهد. چون مردم این کشورها نمیتوانند به معنای واقعی نسبت به جهان سومیها انسانیت به خرج دهند. بهترین قسمت فیلم این است که هم به داستان عاشقانه موردنظر میپردازد و هم در خلال گفتگوها به این مشکلات اشاره میکند. بنابراین داستان شخصیتها دست نخورده باقی میماند. با این وجود فیلمنامه نامنسجم بین پیام انسان دوستانه و ماجرای عاشقانه بین لارنس (بیل نای “Bill Nighy”) و جینا (کلی مک دونالد “Kelly Macdonald”) در نوسان است و تقلا میکند.
اجرای خوب مک دونالد جایزه بهترین بازیگر زن امی در بخش فیلمهای تلویزیونی را برای او به ارمغان آورد. “دختر توی کافه” جایزهامی بهترین فیلم تلویزیونی را به دست آورد. فیلم ماجرای عشق میان یک پیرمرد و زن جوانتری است که حس مرد را زیرسوال میبرد. بنابراین یکی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف محسوب میشود.
۱۱. فرانک و لولا – Frank & Lola – ۲۰۱۶
“فرانک و لولا” یک فیلم عاشقانه و روانشناسانه نوآر و تاریک و دیدنی درباره نمایش شیفتگی و حسادت یک مرد نسبت به عشق زندگیاش است. “فرانک و لولا” با نمایش خشونت، اغواگری و رابطه جنسی، یک تریلر اروتیک خیره کننده است. فرانک آشپزی وسواسی و لولا یک تازه وارد به شهر است که تصادفاً با فرانک روبرو میشود. سپس داستان در پیچ و تاب های فراوان به تدریج و آرام آرام رازهای این زن جوان مرموز را فاش میکند. رازهایی که فرانک را به روان زخم و پریشانیهای روانی میکشاند.
“فرانک و لولا” از اجرای زیبای “مایکل شنون” (Michael Shannon) بهره میبرد. او به خوبی توانسته جنبههای مختلف شخصیت فرانک را نمایش دهد. شخصیتی که عاشق خشونت، رفتارهای وسواس گونه و تنهایی و انزوا است. “ایموجن پوتس” (Imogen Poots) هم با اجرای زیبای خود استعداد بازیگریاش را به رخ میکشد. به علاوه، باید از کارگردانی “متیو رأس” (Matthew Ross) ممنون باشیم که با فیلمسازی خوب خودش توانسته زوایای مختلف از داستان را به تصویر بکشد و یکی از بهترین فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف را بسازد.
۱۰. دایره دو – Circle of Two – ۱۹۸۱
یک درام کانادایی که نسبت به سایر فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف در این لیست بسیار بیشتر به مفهوم تفاوت سنی میپردازد. این بار یک دختر نوجوان ۱۶ ساله که اهل نوشتن شعر است، شیفته یک نقاش مسن ۶۰ ساله میشود و رابطه عاطفی با او را شروع میکند. این فیلم نمایشی طولای و واقعی از شرایط نامطمئن و شک برانگیز است. با این وجود توانسته هر شخصیت را خوب نمایش دهد و آنها را دوست داشتنی و قابل باور کند. “ریچارد برتون” (Richard Burton) نقش این نقاش را برعهده گرفته و “تاتوم اونیل” (Tatum O’Neal) هم نقش نوجوان، سارا نورتون، را برعهده دارد. بنابراین این داستان دراماتیک به “عقده لولیتا” میپردازد و شرایط سختی را نشان میدهد. با دیدن فیلم به این فکر میکنید که شما در شرایط موردنظر چه رفتاری نشان میدادید و چه میکردید. پس به عنوان یکی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف حتماً باید این اثر را تماشا کنید.
۹. قلم پرها – Quills – ۲۰۰۰
یک اثر زندگی نامهای نیمه-تخیلی درباره فیلسوف و نویسنده فرانسوی “مارکی دو ساد” (Marquis de Sade) که به خاطر سبک زندگی جنسی خودش شهرت دارد. این زندگی الهام بخش بسیاری از آثار اروتیک او بود که حتی باعث انزوا و اسارت او هم شد. این فیلم مورد توجه منتقدین قرار گرفت. فیلم سالهای آخر زندگی او در یک بیمارستان روانی در فرانسه را نشان میدهد. در این تیمارستان میخواستند با روشهای مختلف جنون او را درمان کنند و میل تمام نشدنی او به زنان جوان را فروکش کنند. همزمان با داستان ساد و وضعیت روانی او زنی به نام مادلن را میبینیم که آثار ساد را تحسین میکند و شیفته ساد شده است. با وجود این که اصل داستان درباره زندگی ساد است، اما این ماجرای عاشقانه بین مادلن (با بازی کیت وینسلت “Kate Winslet”) و ساد (با بازی جفری راش “Geoffery Rush”) توانسته توجه مردم و منتقدین را جلب کند. نمایش برهنگی و خشونت جنسی، با اینکه با انتقاد مواجه شده، اما توانسته رئالیسم کارگردانی “فیلیپ کافمن” (Philip Kauffman) را بیشتر کند.
علاوه بر کارگردانی کافمن در این فیلم، اجرای راش در این نقش، در کنار اجرای دیدنیاش در نقش هکتور باربوسا در “دزدان دریایی کارائیب” (Pirates of the Caribbean) از بهترین نقشهایش بوده است.با این که راش بهتری اجرای ممکن را داشته، وینسلت هم در نقش کوتاه خود درخشیده و بعد از نقش اسکاریاش در “تایتانیک” (Titanic – ۱۹۹۷) دوباره استعداد بازیگریاش را به رخ کشیده است. “واکین فینیکس” (Joaquin Phoenix) هم یکی دیگر از ستارههای فیلم است که به عنوان رئیس بیمارستان روانی، در کنار بازیگران دیگر میدرخشد. او نقش مردی کنجکاو و وظیفه شناس را بازی میکند که بین وظایف و باورش به ساد و آثار او گیر افتاده. بنابراین با این اجراهای دیدنی و داستان جذاب میتوانیم فیلم را یک اثر درام دیدنی و خوش ساخت بدانیم که جز بهترین فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف است.
۸. درس آموزی – An Education – ۲۰۰۹
فیلمی در فرهنگ و سبک زندگی شیک، سختگیر و مسنجم بریتانیا که تمایل یک نوجوان برای داشتن یک زندگی لوکس، مستقل و آزاد او را به رابطه با مردی بزرگتر از خودش میکشاند. رابطهای که درسهای زیادی به او میآموزد و معنای واقعی زندگی را به او نشان میدهد. فیلم داستان زندگی نوجوانی پر از رؤیا و آرزوهای مختلف است. رویارویی عجیب او با دیوید، یک مرد انگلیسی، زندگی او را به عشق و محبتی اعتیادآور میکشاند. او مجبور میشود هویت، حقیقت و عزیزانش را به خاطر این عشق کنار بگذارد.
“درس آموزی” در سال اکران نامزد بهترین فیلم شد و به خاطر اجرای زیبای “کری مولیگان” (Carey Mulligan) میدرخشد. مالیگان توانست با اجرای خوب خود کمال و زیبایی را به رخ بکشد و اجرای بازیگران دیگر، از جمله “پیتر سارسگارد” (Peter Sarsgaard) را به سایه ببرد. “کری مولیگان” قهرمان نوجوان را به زیبایی نمایش داده و باورها و شخصیت او را به خوب به ما نشان میدهد. این شخصیت در طول فیلم قدم به قدم با حقایق جالب و عبرت آموز مواجه میشود.
از بازیگران دیگر این فیلم میتوان “دومینیک کوپر” (Dominic Cooper) و “رزمند پایک” (Rosamund Pike) را نام برد. فیلم به خاطر نمایش درست و دیدنی سالهای ۱۹۶۰ بریتانیا و شهر لندن، به خصوص لوکیشن هایش در آن زمان، شناخته میشود. با این که فیلم نامزد سه جایزه اسکار شد و به خاطر اجرای مولیگان تحسین شد، اما همچنان یکی از فیلمهای دست کم گرفته شده سینماست و در گیشه هم چندان فروش خوبی نداشت. با این وجود در لیست فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف قرار میگیرد تا بشناسید و تماشا کنید.
۷. پالو آلتو – Palo Alto – ۲۰۱۳
فیلمی از “جیا کاپولا” (Gia Coppola) (نوه “فرانسیس فورد کاپولا” (Francis Ford Coppola)) که با حضور “اما رابرتز” (Emma Roberts) و “جیمز فرانکو” (James Franco) دیدنی شده است. فیلم درباره زندگی و ماجراجوییهای گروهی از نوجوانان است و آپریل (رابرتز) و مربی فوتبالش آقای بی (فرانکو). این دو نفر وارد رابطهای عجیب میشوند که از رابطههای معمول مربی و شاگردی بیشتر است. یک داستان خوش ساخت و منسجم ب شخصیتهایی رؤیاپرداز و ماجراجو که به یک اثر تماشایی و دیدنی تبدیل شده است. این فیلم یکی از بهترین فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف است که باید تماشا کنید.
۶. بهتر از این نمیشه – As Good As it Gets – ۱۹۹۷
برای شخصیتهایی مثل “جک نیکلسون” (Jack Nicholson) سن فقط یک عدد است. مردی کاریزماتیک و جذاب که در هر نقشی میدرخشد. با این که نیکلسون حین حضور در این فیلم و نقش ۶۰ ساله بود، اما وقتی میدیدیم با “هلن هانت” (Helen Hunt) ۳۴ ساله قرار میگذاشت، اصلاً به نظرمان عجیب و غریب نبود. همین است که او را شخصیتی کاریزماتیک می دانیم. “بهتر از این نمیشه” یک کمدی رمانتیک شیرین و دوست داشتنی است که به ماجرای آزاردهنده، دردسرساز و وسواس گونه درباره یک نویسنده است که نیکسون نقش او را بازی میکند. او از سگ همسایهاش مراقبت میکند. او عاشق یک پیشخدمت شده که تقریباً نصف سن او را دارد. او یک مادر مجرد است که پسری بیمار دارد. فیلم شخصیتها و رابطههای آنها را خوب نمایش میدهد و داستان منسجمی دارد. نیکلسون و هانت با اجراهای زیبای خوب جایزههای بهترین بازیگر مرد و بهترین بازیگر زن را به دست آوردند. پس این فیلم هم یکی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف است که باید تماشا کنید.
۵. آخرین تانگو در پاریس – Last Tango in Paris – ۱۹۷۲
این فیلم از “برناردو برتولوچی” (Bernardo Bertolucci) یکی از بحث برانگیزترین فیلمهای تاریخ سینما است. این فیلم درباره یک مرد است که همسرش فوت کرده و با زن جوانتر رابطه جنسی دارد. این فیلم نمونه بارز و زیبایی از سینمای اروتیک است که شرایط دردناک انسانی را به نمایش میگذارد. فیلم اثری خام و تاریک و تراژیک است. در این فیلم “مارلون براندو” (Marlon Brando) یکی از بهترین اجراهای خود را به نمایش میگذارد.
۴. لولیتا – Lolita – ۱۹۶۲
پوستر فیلم میگوید: “چطور کسی توانسته فیلمی درباره لولیتا بسازد؟” به نظرمان شاید اگر “استنلی کوبریک” (Stanley Kubrick) واقعاً میدانست چه بر سر فیلمش میآید آن را نمیساخت. این دقیقاً اتفاقی بود که برای داستان معروف لولیتا در سال ۱۹۶۲ رخ داد. در این فیلم “جیمز میسون” (James Mason) و “سو لیون” (Sue Lyon) در نقش عشاق داستان حضور داشتند. داستان درباره دختر نوجوانی ۱۴ ساله است که هامبر هامبرت شیفته و عاشق او شده و نمیتواند از فکر او بیرون بیاید. با این که بسیاری از بخشهای کتاب در فیلم حضور ندارد، اما به خاطر صحنههای تابو و بی اخلاقیهایش پرسروصدا بود. با این وجود فیلم یک موفقیت تجاری بود و یکی از آثار مهم سینما محسوب میشود. به علاوه یکی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف است.
۳. منهتن – Manhattan – ۱۹۷۹
فیلم “منهتن” ساخته “وودی آلن” (Woody Allen) فیلمی است که میتواند تصورات شما درباره رابطههای انسانی و پوچیهای هویت انسانی را بهم بزند. این فیلم مثل فیلمهای دیگر “وودی آلن” چیزی بیشتر از یک کمدی رمانتیک است. داستان درباره شخصیت آلن به نام آیزاک است. او یک نیویورکی مطلقه است که با یک دختر دبیرستانی به نام تریسی رابطه دارد. مشکل اینجاست که آیزاک خودش را زیادی بالغ میداند که بخواهد با یک دختر نوجوان رابطه داشته باشد. بنابراین در تلاش برای برقراری رابطه با یک زن بالغ با معشوقه بهترین دوستش آشنا میشود. با این وجود اوضاع خوب پیش نمیرود و آیزاک به زودی متوجه میشود که تریسی عشق واقعی او بود. چون تریسی با تمام خودخواهیها و خودشیفتگیهای این مرد او را با تمام وجود دوست داشت. زندگی جعبهای پر از بدشانسیهاست و وقتی این موضوع را درک کنید به معنای واقعی فیلم پی بردهاید. به علاوه به عنوان یکی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف دیدنی است.
۲. سه رنگ: قرمز – Three Colors: Red – ۱۹۹۴
درباره “کریشتوف کیشلوفسکی” (Krzysztof Kieślowski) ماجراجویی جادویی وجود دارد که میتواند شما را عمیقاً تحت تأثیر قرار دهد. فیلم میتواند شما را در زیبایی خود غرق کند. داستان درباره رابطه بین یک زن جوان و یک قاضی سرد و بدبین است که همیشه به گفتگوهای اطرافیانش گوش میدهد و کنجکاوی میکند. در ابتدا دنیای شخصیتها کاملاً متفاوت به نظر میرسد. اما وقتی کم کم به فیلم دقیق شوید به رابطه عمیق موجود پی میبرید. رابطه موجود دقیقاً عاشقانه نیست، اما شما حس میکنید که آنها میتوانند عشاق خوبی باشند و کیشلوفسکی هم در هر صحنه ما را متعجب میکند. مخصوصاً در صحنه زیبایی که شخصیت “ژان-لویی ترنتینیان” (Jean-Louis Trintignant) با ولنتاین خداحافظی میکند و هردویشان قبل از رفتن دستشان را روی پنجره ماشین میگذارند، عمیقاً دیدنی است. این صحنه ساده است، اما عمق روابط را نشان میدهد.
۱. گمشده در ترجمه – Lost in Translation – ۲۰۰۳
یکی از بهترین فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف و تفاوت سنی که تنهایی و عشق را نمایش میدهد. داستان درباره رابطه یک بازیگر آمریکایی میانسال و یک زن جوانتر است که تصادفاً در هتلی در نیویورک همدیگر را میبینند. ظاهراً آنها در جهان گم شدهاند و فرهنگ پیرامون آنقدر بیگانه است که با وجود تفاوت سنی بینشان به هم پناه میآورند. آنها دو روح هستند که در مراحل مختلف زندگی گیر افتادهاند و بینشان رابطهای شکل میگیرد. رابطه آنها افلاطونی به نظر میرسد، اما فضای عجیبی دارد و نمیدانیم باب در گوش شارلوت چه چیزی زمزمه میکند. شاید زیبایی زندگی در این است. همین زیبایی ناشناخته به نظر میرسد. پس به عنوان یکی از فیلمهایی درباره رابطههای نامتعارف دیدنی است.