سن یائسگی در زنان چه سنی است؟

یائسگی دوران حساسس هر مرد و زنی است. زنان و مردان هر دو این دوران را تجربه میکنند. یائسگی هم مثل هر مرحلهی دیگری از زندگی علائمی دارد که در سن خود مشخص میشود و بروز میکند.
آنچه در این مقاله میخوانید
سن یائسگی زنان
یائسگی؛ تاریخی است که در آن خانمها به مدت 12 ماه پریود نمیشوند. طبق آخرین گزارشات واصله، سن یائسگی در جهان معمولاً بین 45 تا 55 سال است که سن میانگین یائسگی را 51 سال اعلام کردهاند. البته این سن در بین افراد مختلف متفاوت است، برخی بانوان زودتر و بعضی دیرتر یائسگی را تجربه میکنند. در مجله اکسیژن بیشتر درمورد سن یائسگی اطلاعات کسب کنید.

آغاز سن یائسگی چه زمانی است؟
دوران پیش از یائسگی؛ دوران پریودی است که پس از توقف پریودی فرد وارد دوران پسا پریودی میشود که یائسگس نام دارد. برای این تحول، هیچ سن و تاریخ دقیقی وجود ندارد که بدانیم خانمها دقیقا در چه سنی وارد دوران پیش از یائسگی میشوند و برای هر خانم این سن متفاوت است.
این تغییر معمولاً هفت سال قبل از تاریخ یائسگی فرد رخ می دهد اما ممکن است تا 10 سال هم طول بکشد. در طول این دوران نوسانات هورمونی در بدن خانمها ایجاد شده و باعث کاهش تولید استروژن و پروژسترون خواهد شد.
در یائسگی دقیقاً چه اتفاقی می افتد ؟
یائسگی یعنی 12 ماه قطع خونریزی پریود و در این مدت دیگر تخمدان تخمکی آزاد نمیکند و بیشتر خروجیهای هورمونهای جنسی در این دوران اتفاق میافتند. افرادی که یائسگی زودرس را تجربه میکنند اغلب در سنین 40 تا 45 سال است. اما علائم پیش از یائسگی حتی ممکن است در میانه 30 سالگی هم رخ بدهد. لازم به توضیح است که بعضی از علائم ممکن است از بین بروند اما برخی دیگر همچنان ادامه دارند.
چه زمانی یائسگی پایان می یابد؟
هنگامی که خانمی به سن یائسگی میرسد، وارد دوران پس از یائسگی میشود. یعنی وی نابارور میشود و دیگر خبری از پریود شدن نیست. چنانچه خانمی در دوران پس از یائسگی خونریزی مشاهده کرد، حتما باید به پزشک مراجعه کند. لازم به ذکر است که کاهش سطح استروژن باعث میشود که خانمها بیش از هر زمان دیگری در معرض مشکلات جدی همچون پوکی استخوان، افسردگی، بیماری قلبی – عروقی و … قرار بگیرند.