آشپزی

طرز تهیه خورش قیمه لاری خوشمزه و اصیل

خورش قیمه لاری از انواع خورش است. این خورشت خوشمزه و اصیل از غذاهای پرطرفدار شهر لار است. برخلاف خورش قیمه مرسوم در این قیمه خبری از لپه نیست! در ادامه به دستور پخت خورش قیمه لاری می‌پردازیم. بخش آشپزی مجله اکسیژن را همراهی کنید.

مواد لازم جهت تهیه قیه لاری برای ۴ نفر

گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
نخود ½ لیوان
گوجه فرنگی ۵ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
سیب زمینی ۴ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پودر لیمو عمانی ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
دارچین و شکر به مقدار کافی

طرز تهیه خورش قیمه لاری

مرحله 1
در گام اول نخود و داخل یک کاسه بریزین و شستشو بدین تا گرد و غبارش شسته بشه. بعد کاسه تا نیمه آب کنین و به مدت 24 ساعت بزارین خیس بخوره تا نفخش گرفته بشه. حتما در این مدت حداقل 3 بار آب و عوض کنین تا نفخش کامل گرفته بشه.

مرحله 2
حالا گوشت و به شکل مکعبی خرد کنید. بعد پیاز و بشورین و پوست بگیرین و به صورت نگینی ریز خرد کنین و در قابلمه حاوی روغن تفت بدین تا پیازها سبک و شیشه ای بشن.

مرحله 3
حالا گوشت خرد شده هم به قابلمه اضافه کنین و تفت دادن و ادامه بدین تا گوشت تغییر رنگ بده. بعدش گوجه فرنگی هم بشورین و پوست بگیرین و خردش کنین و به همراه نمک، فلفل سیاه، پودر دارچین و زردچوبه به قابلمه اضافه کنین و تفت دادن و ادامه بدین تا خامی ادویه ها گرفته بشه.

مرحله 4
حالا نخود که نفخش گرفته شده و آبکش کنین تا آب اضافش گرفته بشه. سپس نخود و به همون قابلمه اضافه کنین و تا نیمه آب کنین و حرارت هم ملایم باشه تا نخود به مدت 3 ساعت بپزه.

مرحله 5
2 ساعتی که گذشت سیب زمینی و بشورین و داخل قابلمه‌ی دیگری بریزین و تا اندازه ای که روی سیب‌زمینی‌ها گرفته بشه آب اضافه کنید و قابلمه و روی حرارت متوسط بزارین و اجازه بدین تا 45 دقیقه ای داخل آب جوش باشن تا پخته بشن.

مرحله 6
پس از پخته شدن سیب زمینی ها، از قابلمه خارج کنین و پوست بگیرین و به اندازه دلخواه خرد کنین. 20 دقیقه آخر پخت خورش، سیب زمینی ها و به همراه پودر لیمو عمانی و آب لیمو ترش و کمی شکر به قابلمه خورش اضافه کنید.

مرحله 7
حالا یک تابه بردارین و روغن بریزین و رب گوجه فرنگی و به اضافه کنین و روی حرارت تفت بدین تا خامی رب گرفته بشه و رنگ و رو باز کنه.

مرحله 8
حالا رب گوجه فرنگی تفت داده شده و به قابلمه خورش قیمه لاری اضافه کنین و خوب مخلوط کنین تا خورشت خوش رنگ بشه. سپس بزارین تا خورش 15 دقیقه دیگه روی حرارت باشه تا جابیفته و غلیظ بشه.

مرحله 9 / آخر
ده دقیقه بعد آب لیمو ترش و داخل قابلمه خورش اضافه کنین و یم همی بزنین و 5 دقیقه بعد حرارت و خاموش کنین و خورش قیمه لاری خوشمزه شما آماده است! حال می تونین خورشت قیمه لاری و داخل خورش‌خوری بکشین و با پلو زعفرونی میل کنین و لذت ببرین.


خورش قیمه لاری متعلق به کدام شهر است؟

خورشت قیمه لاری متعلق به شهر لارستان است.

طرز تهیه خورش قیمه لاری چگونه است؟

در این نوشتار به دستور پخت خورش قیمه لاری پرداخته ایم که می توانید مطالعه کنید و لذت ببرید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x