طرز تهیه مربای به خوشرنگ و طبیعی به روش خانگی

مربای به: یکی از انواع مربا است. این مربای خوشمزه طرفداران زیادی در ایران دارد. مربای فوق با دستورها و رنگهای متنوعی درست میشود. در ادامه اکسیژن برای شما آموزش طرز تهیه مربای به خانگی را تدارک دیده است. امیدواریم که رضایت شما را جلب کند.
برای من که مربای به یادآور خاطرات زیبای خانه مادربزرگم هست. گوشه حیاط اون خونه قدیمی گلنگی یک درخت به بود که مادبزرگم هر سال مربای به درست میکرد و کاسه کاسه به همسایهها و اقوام میداد. یادش بخیر… حالا بریم ساغ دستورالعمل تهیه مربای به خوشمزه و خوش عطر.

مواد لازم مربای به
میوه به | 1 کیلوگرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
آب لیمو ترش تازه | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 8 لیوان |
طرز تهیه مربای به خانگی
مرحله 1
ابتدا میوههای به را به خوبی بشویید و به صورتی که دلخواه شماست خرد کنید. نکته: پوست گرفتن میوه به برای درست کردن مربا کاملا سلیقهایست. مربای به با پوست هم خوشمزه است.
مرحله 2
حالا آب را داخل یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا جوش آید. زمانی که دیگر آب به نقطه جوش رسید، وقت آن رسیده که بههای خرد شده را آرام آرام به آب جوش اضافه کنید.
مرحله 3
حدود 30 دقیقه زمان دهید تا بهها داخل آب جوش باقی بمانند تا کمی نرم شوند. همینطور که آب در حال جوشش هست، کفهای روی آب را جمع کنید و دور بریزید. نکته: عمل فوق به شفافتر شدن رنگ مربا کمک بزرگی میکند.
مرحله 4
۳۰ دقیقه فوق که گذشت زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید و شکر را نیز به قابلمه اضافه نمایید و درب قابلمه را هم به صورت چفت بگذارید و یا اینکه دمکنی روی آن قرار دهید. فرصت دهید تا مربا به مدت ۵ تا ۷ ساعت با حرارت بسیار ملایم بپزد و رنگ و رو بیندازد. نکته: عزیزان جان ما میتوانیم مربای به را در عرض 1 ساعت هم بپزیم، اما اگر با حرارت ملایم و مدت بیشتری پخته شود، در پایان رنگ مربا خیلی زیبا تر و دلربا تر میشود.
مرحله 5
حتما در ۵ دقیقه آخر پخت مربا، آب لیمو ترش را اضافه نمایید و بعدش 5 دقیقه دیگر روی حرارت بجوشد.
نکات مهم:
1) حتما در پخت مربای فوق در نظر داشته باشید که مربای به را نسبت به مرباهای دیگر باید کمی رقیقتر (شلتر) از روی حرارت بردارید؛ به این دلیل که میوه به پس از پخت حالتی ژلاتینی به خود میگیرد و پس از سرد شدن، شیره مربا خیلی سفتتر میشود.
2) اما اگر سفت برداشتید، نگران نباشید کمی آب جوشیده به مربا اضافه کنید و کمی روی حرارت باشد تا آب جوشیده و شیره مربا یکدست شوند.
3) جهت طعمدار کردن مربا میتوان از هل، چوب دارچین و زعفران دمکرده بهره ببرید که کاملا سلیقهای است. ما در دستور فوق از هیچگونه طعمدهنده و … استفاده نکردیم چون بر این عقیده هستیم که به خود میوهی خوشعطری میباشد.
مرحله 8 (مهم)
پس از اینکه شیره مربا غلیظ شد، ۱ قاشق غذاخوری از شیره را بردارید و در فریزر قرار دهید. ۳ دقیقه که از ماندن شیره مربا در یخچال گذشت، آن را خارج کنید، اگر حالت کشدار داشت یعنی مربا به قوام رسیده است. حالا باید حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید تا مربا به مدت ۱۲ ساعت به همان شکل باقی بماند.
نکته: توجه داشته باشید که در این ۱۲ ساعت باید درب قابلمه بسته باشد تا مربا به خوبی قرمز شود.
مرحله 11 / آخر
تبریک! مربای به شما آماده است. مربا را درون یک ظرف شیشهای دربدار بریزید و برای نگهداری طولانی در یخچال قرار دهید.
دستور مربای به واقعا عالی و کاربردی بود