بررسی علل رنگ نگرفتن مو؛ راهکارها و فرمول ها

پس از انتخاب رنگ دلخواهتان، تنها دغدغهای که امکان دارد ذهنتان را به خود مشغول کند، رنگ نگرفتن مو است. شما دلیل رنگ نگرفتن مو را چه چیزی میدانید؟ اگر قبلا همچین اتفاقی برایتان پیش آمده یا از این ترس دارید که کوتیکول موهایتان رنگ را به خود جذب نکند، در ادامه مجله اکسیژ ن را همراهی کنید تا ببینیم داستان از چه قراره!
آنچه در این مقاله میخوانید
- چرا برخی موها رنگ نمی گیرند؟
- علل رنگ نگرفتن مو
- 1. انتخاب نکردن رنگ با کیفیت
- 2. دقت نکردن به ترکیب مناسب رنگ مو
- 3. رنگ نگرفتن موهای سفید
- 4. وجود رنگهای گیاهی بر روی مو
- 5. بکاربردن پودرهای دکلره رنگی
- بررسی تکنیکهای رنگ گرفتن موهایی که رنگ نمی گیرند
- 1. انتخاب کردن رنگی با کیفیت خوب
- 2. انتخاب ترکیب مناسب رنگ مو
- 3. روش رنگ کردن موهای سفید
- 4.از بین بردن رنگهای گیاهی
- 5.راهکار استفاده از پودرهای رنگی
- 6.دلیل رنگ نگرفتن مو به علت رنگ بسیار تیره
- 7.دلیل رنگ نگرفتن مو پس از دکلره- علت رنگ نگرفتن موی دکلره شده
چرا برخی موها رنگ نمی گیرند؟
بعضی وقتها رنگ موهای زیبا و ویژهای را در شبکههای اجتماعی مشاهده میکنیم و اتفاقا دوست داریم که بطور دقیق رنگی مثل آن روی موهای خودمان آزمایش کنیم! اما سوال مهمی که باید از خود بپرسیم این است که، آیا واقعا میتوانیم، آن رنگ را بکار ببریم؟ دلیل رنگ نگرفتن مو در اینجا دقت نکردن به رنگ بیس مو است، اهمیت دارد که در زمان انتخاب این نکته را از یاد نبرید. چون رنگ موهایتان معین میکند که رنگ موی جدید جذب کوتیکول مو میشود یا نه!

برای نمونه، اگر رنگ بیس موهایتان تیره (لول 3 یا قهوه ای لول 4) است و شما از رنگ روشن ( بلوند لول 9 یا 8 ) روی آنها استفاده کردهاید، موهایتان همانگونه مشکی باقی میماند و شما تغییری پس از رنگ کردن موهایتان مشاهده نخواهید کرد. برای از بین بردن دلیل رنگ نگرفتن مو در ارتباط با این مسئله، باید سایههای رنگی را برگزینید که فاصله کمی از هم دارند. برای نمونه، اگر موهای قهوهای تیره با لول 3 دارید، از رنگ قهوهای متوسط با درجه 5 استفاده کنید.
اگر موهای قهوهای با لول 4 دارید، به دنبال رنگ قهوهای روشن لول 6 بروید. بیش ترین حد تفاوت بین رنگ موهایتان و رنگ انتخابی باید 2 درجه باشد. پس با معلوم کردن بیس رنگ موهای خود، 2 شماره به آن بیفزایید تا سایه مناسب را برای روشن کردن موهایتان خریداری کنید. البته از یاد نبرید که انتخاب رنگ و سایه غلط، بیشترین دلیل رنگ نگرفتن مو بحساب میآید. دلیل رنگ نگرفتن مو را با همه علتهای پیشرفته و آرایشگری تخصصی و راهکارهای آسان در مجله اکسیژن میتوانید پیدا کنید. اگر قصد تغییر رنگ موهایتان را دارید، رنگ موهای متفاوتی را می توانید آزمایش کنید، ولی بعضی وقتها امکان دارد با مشکل رنگ نگرفتن مو روبهرو شوید. دلیل رنگ نگرفتن مو امکان دارد به علتهای متفاوتی باشد.
علل رنگ نگرفتن مو
1. انتخاب نکردن رنگ با کیفیت
رنگ نامناسب یکی از رایجترین موردهای دلیل رنگ نگرفتن مو است. امکان دارد در مرحلهی خرید رنگ مو، خطا کنید. رنگی که برمیگزینید، دارای کیفیت خوبی نباشد. پس امکان دارد قابلیت لازم برای تغییر شیمیایی مو را نداشته باشد. پس بطور حتم از رنگهای با کیفیت استفاده کنید. دلیل باز نشدن رنگ مو به علت انتخاب نکردن اکسیدان خوب هم میباشد. برای روشن شدن رنگ مو حتما اکسیدان 9 درصد را بکار ببرید. در پایههای روشن مو هم از اکسیدان شماره 1 استفاده کنید.

2. دقت نکردن به ترکیب مناسب رنگ مو
توجه به ترکیب مناسب رنگ مو بسیار اهمیت دارد. اگر موهایتان را مشکی کردید، تغییر در رنگ مو تا حدی غیر ممکن است. به ویژه اگر رنگهای بلوند مورد توجهتان باشد. اگر موهای بسیار روشن هم داشته باشید. رنگهای بسیار روشن به ویژه حاوی توناژ طلایی دگرگونی زیادی را بعد از رنگ بوجود نمیآورد.
اگر موهایتان شامل رنگهایی با توناژ نارنجی-قرمزی یا زردی است. انتخاب کردن رنگهای مسی- قرمز ماهاگونی یا یاقوتی و یا حتی طلایی تغییر زیادی در مو ایجاد نمیکند. چون رنگهای انتخابی نیز توناژ پایه مو میباشند. بنابراین تغییر زیادی در رنگ مو ایجاد نمیکند. دلیل رنگ نگرفتن مو همنشینی رنگ انتخابی با پایه اصلی موی کنونی است. پس اگر رنگ انتخابی با موی شما یکرنگ است، تغییری قابل ملموسی دیده نمی شود.
3. رنگ نگرفتن موهای سفید
رنگ موهای سفید به علت زبری یا انتخاب نکردن رنگ مناسب و سایر عاملها است. دلیل رنگ نگرفتن موهای سفید یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که با آن رو به رو میشوید.
4. وجود رنگهای گیاهی بر روی مو
رنگهای گیاهی مانند حنا یا وسمه به دلیل ذات طبیعی رنگ، دوام بسیار زیادی دارند. پس بوسیله رنگهای شیمیایی عوض نمیشوند. پس علت رنگ نگرفتن مو میتواند استفاده از مواد گیاهی باشد، حتی اگر بر روی این موها رنگهای شیمیایی را بکار ببرید. دستاورد ایده آل شما حاصل نمیشود و اکثرا نتیجهها ناگهانی است.
5. بکاربردن پودرهای دکلره رنگی
پودرهای دکلره رنگی یا رنگهای فانتزی هم به دلیل پرقدرت بودن رنگدانههای مو در زمانی طولانی تر از مو خارج میشوند، پس از این به بعد در خرید پودر دکلره این نکته در ذهنتان باشد. در ضمن به خاطر داشته باشید که رنگ هیچوقت رنگ را خارج نمی کند، بلکه تنها دکلره و ریممور این عمل را انجام می دهند. پس در این وضعیت، بعد از گذاشتن رنگ موی جدید، تغییری در ظاهرتان ایجاد نمیشود.

بررسی تکنیکهای رنگ گرفتن موهایی که رنگ نمی گیرند
1. انتخاب کردن رنگی با کیفیت خوب
بطور حتم رنگ با کیفیت و اکسیدان مناسب را مصرف کردهاید. این مورد بویژه برای موهای صدمه دیده اضطراری است. چون که خلل و فرج مو بسیار است. پس رنگ موی بیکیفیت با سرعتی بیشتر از مو بیرون میآید، چون که آمونیاک رنگ بالا است. پس قلیاییتر بوده و از کوتیکولهای مو با سرعت بیشتر بیرون میآید.
2. انتخاب ترکیب مناسب رنگ مو
اگر میخواهید مویی رنگ شده با پایه 3 یا 5 را روشن کنید. انتخاب رنگهای پایه 6 تا 7 تغییری قابل احساس ایجاد نمیکند. در ضمن در رنگهای زیاد روشن هم همینگونه است. برای مثال وقتی که موهایتان را بوسیله دکلره تا پایه 8 روشن کردهاید. اگر تنها موهایتان را با توناژهای زیاد روشن و بویژه با توناژ طلایی-زردی-طبیعی- مخلوط کنید، هرگز تفاوت قابل احساسی در ظاهر مو حس نمیشود.
پس موهای تیره پایه 3 تا 5 را بطور حتم با پایههای 8 تا 10 رنگ های دودی- خاکستری و زیتونی و اکسیدان 9 درصد روشن کنید. در مورد رنگهای با پایه روشن هم تلاش کنید تا اندازه امکان از پایه 7 و یا تیره تر استفاده کنید و برای ترکیب رنگ هم از اکسیدان 6 درصد بهره ببرید.
روشن کردن رنگ موهای پایه 3 تا 5 فاقد دکلره با تم دودی- زیتونی
- رنگ دودی پایه ۸ – نصف تیوپ
- رنگ زیتونی پایه ۹- نصف تیوپ
- رنگ خاکستری پایه ۱۰- یک چهارم تیوپ
- واریاسیون نقره ای- سه سانت
- واریاسیون بنفش- سه سانت
- واریاسیون آبی- دو سانت
- اکسیدان ۹ درصد
روشن کردن رنگ موهای تیره، فاقد دکلره با تم دودی
- رنگ دودی پایه ۷ – نصف تیوپ
- رنگ دودی پایه ۸ – یک چهارم تیوپ
- رنگ زیتونی پایه ۸ – یک چهارم تیوپ
- واریاسیون آبی – دو سانت
- واریاسیون نقره ای – سه سانت
- اکسیدان ۹ درصد
ازبین بردن رنگ موهای نارنجی فاقد دکلره
- پایه ۶ تا ۷ رنگ مسی یا نارنجی
- رنگ خاکستری پایه ۷ – نصف تیوپ
- رنگ دودی پایه ۸ – یک چهارم تیوپ
- رنگ زیتونی پایه ۷ – یک چهارم تیوپ
- واریاسیون بنفش و آبی – سه سانت
- اکسیدان ۹ درصد
فرمول عوض کردن رنگ قرمز پایه 5 تا 7 فاقد ریموور و دکلره
- پایه مو: رنگ قرمز پایه ۵ تا ۷
- رنگ زیتونی پایه ۶- سه چهارم تیوپ
- رنگ دودی پایه ۷ – یک چهارم تیوپ
- واریاسیون سبز و آبی – سه سانت
- اکسیدان ۹ درصد
فرمول عوض کردن رنگ موهای زرد دکلره
دلیل رنگ نگرفتن مو پس از دکلره انتخاب نکردن ترکیب رنگ مناسب است. فرمولهای زیر راهکارهای موهای زرد است.
۱. پایه ۷ تا ۹ با توناژ زرد
۲. رنگ دودی پایه ۸ – یک چهارم تیوپ
۳. رنگ ارغوانی پایه ۷ – نصف تیوپ
۴. رنگ طبیعی پایه ۸ – یک چهارم تیوپ
۵. رنگ شیرنسکافه پایه ۸ – یک چهارم تیوپ
۶. رنگ قرمز ۶.۶- نیم سانت
7. واریاسیون بنفش و نقره ای- دو سانت
۸. اکسیدان شماره ۱
3. روش رنگ کردن موهای سفید
رنگ طبیعی اکسترا و رنگهای تیره تا حدودی به راحتی سفیدی مو را میگیرد. ولی اگر میخواهید رنگ مو روی موهای سفید به خوبی قرار بگیرد، باید از تکنیکهای خاص و مختلفی بهره ببرید. بهویژه رنگهای بلوند مشکلتر روی موهای سفید قرار میگیرند. براشینگ و نرم کردن موهای زبر- مصرف شامپو شیمیایی- مصرف رنگ طبیعی اکسترا و اکسیدان 6 درصد- روش مردانساز و پورسانتاژ…
4.از بین بردن رنگهای گیاهی
رنگهای گیاهی را هرگز برای رنگ مو استفاده نکنید. در صورت استفاده رنگ گیاهی بطور حتم ریموور را مصرف کنید. چون متاسفانه حتی دکلره هم رنگ های عجیبی چون رنگ سبز را ظاهر میکند.
5.راهکار استفاده از پودرهای رنگی
اگر موهایتان را بوسیله پودرهای رنگی به رنگهای فانتزی درآوردهاید. بهترین راهکار مصرف دکلره یا ریموور است. ولی اگر به هر علت دوست ندارید با دکلره و ریموور موهایتان را درست کنید، برای رنگ کردن. تنها راه بکاربردن چند فرمول پایه است. در ادامه بعد از بررسی دلیل رنگ نگرفتن مو با فرمولهای کاربردی رنگ مو آشنا می شوید.
فرمول از بین بردن رنگ قرمز فاقد دکلره
- پایه رنگ: موی پایه ۵ تا ۷ قرمز-آلبالویی
- رنگ زیتونی پایه ۶ نصف تیوپ
- رنگ دودی یا خاکستری پایه ۷ – نصف تیوپ
- واریاسیون آبی و سبز- دو سانت از هر کدام
- اکسیدان ۹ درصد
فرمول رنگ فاقد دکلره برای ازبین بردن رنگ موهای رنگ شده بوسیله پودرهای شرابی
۱. پایه رنگ: موی پایه ۵ تا ۷ شرابی-ینفش
2. رنگ طلایی پایه ۶ – نصف تیوپ
۳. رنگ زیتونی پایه ۷ – یک چهارم تیوپ
۴. رنگ دودی یا خاکستری پایه ۷ – نصف تیوپ
۵. واریاسیون آبی- دو سانت
۶. اکسیدان ۹ درصد
فرمول رنگ بدون دکلره برای موهای رنگ شده با پودرهای سبز
۱. پایه رنگ: موی پایه ۵ تا ۷ سبز
۲. رنگ ماهاگونی پایه ۶ – سه چهارم تیوپ
۳. رنگ شرابی پایه ۶ – یک چهارم تیوپ
۴. رنگ قرمز پایه ۶ – یک هشتم تیوپ
۵. واریاسیون قرمز و بنفش – دو سانت
۶. اکسیدان ۹ درصد
6.دلیل رنگ نگرفتن مو به علت رنگ بسیار تیره
اگر موهایتان را به رنگ مشکی پرکلاغی یا مشکی درآوردهاید، آن هم برای زمانی طولانی! تنها راه، مصرف ریموور است. بوسیله دکلره هم میتوان تا حدی رنگ مو را خارج کرد. ولی حتما باید اکسیدان پرقدرت، منظوراکسیدان 12 درصد را مصرف کنید. این کار امکان دارد برای موهای ضعیف ضرر داشته باشد. پس نشاندن رنگ خیلی تیره بر روی مو، ششمین دلیل رنگ نگرفتن مو است.
7.دلیل رنگ نگرفتن مو پس از دکلره- علت رنگ نگرفتن موی دکلره شده
اگر موهایتان را دکلره کردهاید. پس موهایتان شامل پایه روشن و بالا است. به خاطر داشته باشید برای دکلره حتما از فرآوردههای خوب و با این حال حتما از اولاپلکس استفاده کنید، تا ساختار مو زیاد قلیایی نشود، و در عین حال سالم باقی بماند. پس اول اینکه فلسهای مو خیلی باز است. باید حتما اکسیدان 3 یا 6 درصد یا همان اکسیدان شماره یک را مصرف کنید. این کار باعث می شود که رنگ درون ساختار مو رسوب کند. پس این مورد یک دلیل رنگ نگرفتن مو پس از دکلره است.
در ضمن علت رنگ نگرفتن مو پس از دکلره می تواند به علت مصرف رنگهایی با توناژ زرد-طلایی-بژ-عسلی بصورت جدا باشد. بویژه اگر رنگ مو پایه 8 تا 10 باشد، باید بطور حتم از واریاسیون بنفش- یا ارغوانی در رنگ بهره برد. حتما و حتما رنگ پایه 7 را هم به اندازه یک چهارم تیوپ، داخل ترکیب رنگ استفاده کنید. در ضمن برای اینکه در رنگ های بژ- همراه با رنگ نقرهای و شنی، رنگی که درنهایت تولید میشود به سبز کمرنگ تبدیل نشود، بطور حتم به میزان نیم سانت رنگ قرمز 6.6 درون ظرف رنگ بریزید.