آشپزی

طرز تهیه ته انداز مرغ با ته دیگ سیب زمینی، غذای شیک و مجلسی

ته‌انداز مرغ با سیب زمینی از انواع ته‌دیگ‌های بسیار شیک و مجلسی و البته خوشمزه ایرانی است  که برای مجالس گزینه بسیار مناسبی است. در ادامه مجله آشپزی را دنبال کنید تا به نحوه تهیه ته‌انداز سیب زمینی با مرغ بپردازیم.

مواد لازم ته انداز سیب زمینی و مرغ

سینه و ران مرغ ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
برنج ۴ پیمانه
زعفران دم کرده به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
سیر (اختیاری) ۲ حبه
آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
آب جوش ۱ فنجان
سیب زمینی ۲ عدد
کره ۲۰ گرم

مواد لازم سس ته‌انداز

پیاز ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
آب جوش ۱ لیوان
آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه ته انداز سیب زمینی و مرغ

مرحله 1
جهت تهیه ته‌انداز سیب زمینی و مرغ بسیار خوشمزه قبل از هر کاری باید، تکه های مرغ را درن ظرف مناسبی قرار دهید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران دم کرده، آب لیمو ترش و روغن مایع را روی گوشت مرغ بریزید. خوب ماساژ دهید تا طعم و عطر ادویه ها به خورد گوشت مرغ برود.

مرحله 2
حالا پوست سیر و پیاز را بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید و به گوشت مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. تا مزه پیاز و سیر به خورد مرغ برود. حالا روی ظرف مرغ را سلفون بکشید و حداقل به مدت 2 الی 3 ساعت در یخچال استراحت دهید تا مرغ مزه دار شود.

مرحله 3
حالا که زمان دارید برویم به سراغ بقیه کارها، باید درون یک کاسه مناسب برنج را به همراه ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه می کنید و کاسه را تا نیمه آب کنید و بگذارید برنج هم به مدت 2 الی 3 ساعت درون آن خیس بخورد.

مرحله 4
حالا مرغ مرینیت شده را از یخچال خارج کنید و درون تابه مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید و حرارت را ملایم کنید. در ادامه به تابه آب جوش اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا مرغ نیم پز شود.

مرحله 5
در حین پختن، مرغ را با چنگال تست کنید تا زمانی که نیم پز شد از تابه خارج کنید. در ادامه اجازه دهید آب مرغ روی حرارت ملایم بماند تا جوش بزند و پیاز نرم شود.

مرحله 6
حالا یک تابه دیگر بردارید و مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید و مرغ ها را درون تابه قرار دهید، سک طرف تکه های مرغ که سرخ شد، کافیست و کناری بگذارید.

مرحله 7
حالا سیب زمینی را پوست بگیرید و با رنده درشت رنده کنید. سپس سیب زمینی های رنده شده را بوشیید و آبکش کنید تا آب اضافه اش خارج گردد. سپس درون کاسه ای بریزید و مقداری زعفران دم کرده به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید، خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند.

مرحله 8
حالا داخل یک قابلمه مناسب مقداری روغن و زعفران دم کرده بریزید و سمت سرخ نشده مرغ ها را درون قابلمه قرار دهید و فضای خالی بین مرغ ها را با سیب زمینی رنده شده پر کنید.

مرحله 9
در مرحله نهم باید برنج خیس خورده را درون آبکش بریزید و اجاره دهید تا آب اضافی خارج گردد. سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید. حالا برنج را داخل قابلمه بریزید.

مرحله 10
پس از گذشت ۱۰ دقیقه برنج را صاف کنید و اجازه دهید تا آب اضافه خارج گردد. در ادامه برنج را به ۲ قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت برنج، زعفران دم کرده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله 11
حال باید برنج زعفرانی را روی مرغ های ته انداز بریزید و با پشت قاشق یا کفگیر برنج را فشرده کنید تا منسجم گردد. در ادامه برنج سفید را روی برنج زعفرانی بریزید و مجدد فشرده کنید تا برنج منسجم گردد.

مرحله 12
حال کره را روی برنج قرار دهید و درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی قابلمه بگذارید و قابلمه را روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار دهید. و اجازه دهید تا برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد. سپس بروید به سراغ درست کردن سس ته انداز!

مرحله 13
برای تهیه سس مرغ ته انداز، ابتدا پوست پیاز را بگیرید و به نگینی ریز خرد کنید و در ابه حاوی روغن تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. سپس رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید. رب گوجه باید خوب تفت بخورد تا خامی رب گرفته شود.

مرحله 14 / آخر
حالا محتویات داخل تابه را به آب مرغ که قبلا کنار گذاشته بودید اضافه کنید. با ته قاشق پیازها را له کنید و آب جوش و آب لیمو ترش را به سس اضافه کنید. اجازه دهید سس روی حرارت ملایم جوش بخورد و قوام بیاید. در انتها مرغ ته انداز را درون ظرف مناسب برگردانید و سس را روی آن بریزید و به همراه سبزی تازه و ماست سرو کنید و لذت ببرید.


ته انداز چیست؟

ته‌انداز غذایی شبیه ته‌چین است البته با این تفاوت که مواد مخلوط برتج صرفا زیر برنج قرار نمی‌گیرد و می‌تواند لابلای برنج استفاده شود.

ته اندار مرغ را چگونه درست کنم؟

در این نوشتار ته انداز مرغ با ته دیگ سیب زمینی آموزش داده شده است که می توانید مطالعه کنید.

آیا ته انداز یک غذای ایرانی است؟

بله؛ این غذا یک نوع غذای خوشمزه است که به نوعی ته چین گفته می شود و از غذاهای سنتی ایرانی است.

4.6/5 - (5 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x