آشپزی

دستور پخت نان اکمک ترکیه؛ نان سبک و رژیمی

چگونه نان اک مک بپزم؟

نان اکمک از انواع نان است که بسیار حجیم و خوشمزه است. این نان فوق العاده سبک و رژیمی است. خواستگاه اصلی نان اک‌مک به ترکیه برمی گردد. این نان معروف ترکی نه تنها در ترکیه بلکه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. در ادامه مجله آشپزی را دنبال کنید تا به نحوه پخت نان اکمک بپردازیم.

مواد لازم جهت تهیه نان اک‌مک

پیمانه لیوان دسته دار فرانسوی
آرد نان فانتزی ۳ تا ۴ پیمانه
مخمر فوری ½ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
آب ۱ و ½ پیمانه

دستور پخت نان اک مک

مرحله 1
برای پخت این نان ابتدا باید مخمر را به همراه شکر و نصف لیوان آب در یک ظرف مناسب ترکیب نمایید و در ظرف را بگذارید تا مخمر به عمل آی. این فرآیند تقریبا 5 دققه زمان نیاز دارد که حجمش دو برابر می شود. در ادامه آب را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و خمیر مایع عمل آمده را نیز اضافه کنید.

مرحله 2
حال ۳ پیمانه از آرد را به همراه نمک اضافه کنید و با قاشق مواد را خوب مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد. کم کم آرد اضافه کنید و خمیر را به خوبی ورز دهید تا خمیر لطیف و یکدستی به عمل آید که کمی چسبندگی داشته باشد.

مرحله 3
با توجه به اینکه جذب آب در آردهای مختلف متفاوت می باشد، ممکن است به کمتر از 4 پیمانه آرد نیاز داشته باشید و به همین دلیل مراقب باشید که خمیر شما سفت و سنگین نشود. زیرا عدم دقت در ترکیب مواد باعث می شود که در نهایت نان شما خوب پف نکند.

مرحله 4
در مرحله چهارم از پخت نان اکمک، یک ظرف مناسب که حداقل دو برابر حجم خمیر باشد را چرب کنید و سپس خمیر را مانند یک چونه بزرگ شکل دهید و در داخل ظرف قرار دهید. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و یک دستمال ضخیم هم روی درب ظرف قرار دهید.

مرحله 5
در این مرحله باید حدود یک ساعت ظرف را در یک جای گرم قرار دهید تا خمیر دو برابر گردد. هنگامی که خمیر خوب استراحت کرد آن را روی سطح کار انتقال دهید و ورز دهید تا پف اضافی آن گرفته شود. در نهایت آن را به 3 قسمت تقسیم کنید.

مرحله 6
اینک خمیر را به شکل بیضی چونه دهید و سپس سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و یا کف ان را چرب کنید و آردپاشی کنید. حال خمیر‌های بیضی شکل را در کنار هم در سینی فر قرار دهید.

مرحله 7
حال باید یک پارچه تمیز روی خمیرها بیاندازید و مجدد به مدت 15 الی 20 دقیقه به همان حال استراحت دهید تا مججد حجیم شوند. زمانی که خمیرها حجیم شدند، روی آنها کمی آرد بپاشید و با کارد طرح‌های دلخواهی روی خمیر ایجاد کنید.

مرحله 8
حتما فر را از ۱۰ دقیقه قبل با دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا کاملا گرم شود. سپس در یک کاسه مناسب مقداری آب جوش بریزید و داخل فر قرار دهید تا فضای داخل فر مرطوب گردد و نان هنگام پخت خشک نشود.

مرحله آخر
در نهایت سینی را داخل فر قرار دهید تا کامل پخته شوند. برای این منظور حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه زمان نیاز دارد. هنگامیی که نان های اکمک ترکی شما پخته شدند ار فر خارج کنید و روی توری فلزی قرار دهید تا خنک شوند.

4.8/5 - (9 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x