آشپزی

طرز تهیه خوراک مشتی کدو خوشمزه با گوشت به روش سنتی بازاری

مشتی کدو از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که شاید کمتر شناخته شده باشد. اما در گذشته جزو غذاهای بازاری به‌شمار می‌رفته است. در ادامه مجله آشپزی اکسیژن را همراهی کنید تا به نحوه درست کردن مشتی کدو بپردازیم.

مواد لازم جهت تهیه مشتی کدو برای ۴ نفر

گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
لپه ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
کدو سبز ۴ عدد
دارچین ½ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه مشتی کدو

مرحله 1
جهت تهیه مشتی کدو قبل از هر کاری باید، لپه را درون یک کاسه حاوی آب اضافه کنید تا به مدت حداقل 2 الی 3 ساعت کاملا خیس بخورد.

مرحله 2
پس از گذشت 3 ساعت لپه را آبکشی کنید. قابلمه ای بردارید و تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید و لپه را درونش بریزید تا کاملا بپزد.

مرحله 3
در مرحله سوم گوشت را به تکه های کوچک دربیاورید و درون چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید. در ادامه پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید و در تابه حاوی روغن تفت دهید تا پیاز سبک و شیشه ای شود. هنگامی که پیاز تفت خورد گوشت را هم داخل تابه بریزید و تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.

مرحله 4
حالا سیر را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید و به تابه اضافه کنید و سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا خامی ادویه ها گرفته شود.

مرحله 6
رب گوجه فرنگی را هم به تابه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا خامی رب گرفته شود و رب کاملا سرخ گردد. در نهایت آب جوش را اضافه کنید و بگذارید روی حرارت جوش بخورد. حالا سراغ قابلمه حاوی لپه پخته شده بروید و لپه را آبکش کنید و آب اضافه اش که خارج شد به تایه حاوی گوشت اضافه کنید.

مرحله 7
حالا باید پودر دارچین، پودر هل و زعفران دم‌کرده را نیز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و صبر کنید تا خورشت روغن بیاندازد. در این فاصله کدو را بشویید و داخل تابه حاوی روغن داغ قرار دهید تا به صورت سالم سرخ شود.

مرحله آخر
زمانی که تمام طرف های کدو سبز سرخ شد و خورشت هم روغن انداخت دیگه کار تمومه! خورش مشتی کدو و در ظرف بکشید و کنارش کدو سرخ شده بچینید. در نهایت مشتی کدو را با نان تازه و ماست چکیده سرو کنید و لذت ببرید.


مشتی کدو چیست؟

مشتی کدو یک غذای اصیل و بسیار قدیمی طهرونی است که در گذشته غذای بازاریان محسوب می شده. این خوراک با کدو سبز و گوشت گوسفندی طبخ می شود.

5/5 - (2 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x