آشپزی

دستور پخت خورش مرغ افشاری؛ غذایی متنوع با مرغ

خورش مرغ افشاری یکی از انواع خورش می باشد که یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است. حالا چرا “خورش مرغ افشاری نام گرفته است”؟ در ادامه مجله آشپزی اکسیژن را همراهی کنید تا به نحوه درست کردن خورشت مرغ افشاری بپردازیم.

مواد لازم جهت تهیه خورش مرغ افشاری برای ۶ نفر

سینه یا ران مرغ ۵۰۰ گرم
پیاز درشت ۱ عدد
سیر ۳ حبه
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
شیر نارگیل (اختیاری) ۴ قاشق غذاخوری
قیسی ۱۰ عدد
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو یا آبغوره (اختیاری) به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری به مقدار کافی
روغن مایع به مقدار کافی
کره ۲۰ گرم

طرز تهیه خورش مرغ افشاری

مرحله 1
برای تهیه خورش مرغ افشاری خوشمزه قبل از هر کاری درون یک کاسه قیس ها را اضافه کنید و سپس کاسه را تا نیمه پر از آب کنید و بگذارید تا قیسی درون آب خیس بخورد.

مرحله 2
حالا یک کاسه دیگر بردارید و مقداری آب و نمک درون کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید و سپس گوشت مرغ را درون محلول آب نمک به مدت 30 دقیقه قرار دهید. پس از این مدت مرغ را بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آب خارج گردد.

مرحله 3
سپس یک تابه حاوی روغن روی حرارت قرار دهید و تکه های مرغ را درونش بچینید و تفت دهید تا مرغ ها خوب سرخ شوند.

مرحله 4
در این مرحله باید پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید و به تابه مرغ سرخ شده اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز هم سبک و شفاف شود. در ادامه سیر را پوست کنید و پوره کنید و به تابه اضافه کنید.

مرحله 5
هنگامی که مرغ تغییر رنگ داد، کره، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را نیز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا بوی خامی ادویه ها گرفته شود.

مرحله 6
اینک تا سطح روی مرغ آب جوش بریزید و حرارت را ملایم کنید تا مرغ ها به آرامی بپزد. در همین حین یک تابه بردارید و مقداری روغن بریزید. سپس رب گوجه فرنگی را درون تابه بریزید و تفت دهید تا رب سرخ شود و خامی اش گرفته شود. حالا رب گوجه سرخ شده را به تابه خورش اضافه کنید.

مرحله 7
حالا قیسی خیس خورده را آبکشی کنید تا آب اضافه آن گرفته شود. و سپس آن‌را به همراه زعفران دم‌کرده درون خورش بریزید و درب تابه را بگذارید و بگذارید تا خورش 1 الی یک و نیم ساعت بپزد تا جا بیفتد.

مرحله آخر
۵ دقیقه آخر پخت خورش مرغ افشاری بسیار حساس است!، حالا باید شیر نارگیل (اختیاری) و آبلیمو یا آبغوره را به خورش اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود. در نهایت خورش شما آماده است و می توانید در ظرف خورش‌خوری بکشید و با برنج آبکش ساده سرو کنید.


آیا خورش مرغ افشاری یک غذای ایرانی است؟

بله؛ این نوع خورش یک غذای سنتی ایرانی است و طرفداران خاص خود را دارد.

طرز تهیه خورش مرغ افشاری چگونه است؟

در این مقاله به نحوه درست کردن خورش مرغ افشاری می پردازیم لطفا این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

5/5 - (3 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x