
چیکن یاکیتوری! این اسم من را به یاد فیلمهای ژاپنی میاندازد! ظاهرا اشتباه نکردهام و واقعا یک اسم ژاپنی است، اما اسم غذاست! این غذای بین المللی طرفداران بسیاری دارد و در ژاپن شناخته شده است. در ادامه مجله آشپزی را دنبال کنید تا به نحوه درست کردن چیکن یاکیتوری بپردازیم.
به نقل از ویکی پدیا؛ یاکیتوری (به ژاپنی: 焼き鳥 yakitori) یکی از غذاهایی است که در آشپزی ژاپنی تهیه میشود. در این نوع غذا به طور عمده از گوشت مرغ استفاده میشود و خوب است بدانید که یاکی به معنای کباب کردن و توری در ژاپنی به معنای پرنده است. در این غذا گوشت یا جگر یا حتی پوست مرغ به اندازهٔ یک لقمه بریده میشود و به تعداد ۵–۱ عدد از این قطعات مرغ در داخل سیخ کوچکی از چوب خیزران فرو برده میشود. سپس بر روی زغال یا گاز کباب میشود.
مواد لازم طبخ چیکن یاکیتوری
سینه مرغ | ۶۰۰ گرم |
سویا سس | یک چهارم پیمانه |
آب | یک چهارم پیمانه |
شکر قهوه ای | ۲ قاشق غذا خوری |
نشاسته ذرت | ۱ قاشق غذا خوری |
سرکه سیب | ۱ قاشق غذا خوری |
زنجبیل | ۱ قاشق چای خوری |
سیر | ۲ حبه |
روغن کنجد | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل | کمی |
پیازچه خرد شده | یک چهارم پیمانه |
کنجد | ۲ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه چیکن یاکیتوری
مرحله اول
جهت تهیه چیکن یاکیتوری ژاپنی باید قبل از هر کاری، استخوانهای گوشت مرغ را خارج کنید و آن را بشویید و به صورت مکعبی کوچک برش دهید و سپس بروید به سراغ آماده کردن سس کباب!
مرحله دوم
خب برای درست کردن سس یاکیتوری باید یک تابه کوچک بردارید و سویا سس، آب، سرکه سیب، نشاسته ذرت، شکر قهوهای، زنجبیل، سیر و نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا سس یواش یواش غلیظ شود.
مرحله سوم
اکسیژنیها حتما در پاشش نمک احتیاط کنید تا سس شما شور نشود. در انتها ۲ قاشق پیازچه خرد شده به سس اضافه نمایید و مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس تابه را کنار بگذارید تا مواد خنک شود.
مرحله چهارم
در مرحله چهارم از طبخ چیکن یاکیتوری باید ۲ تا ۳ قاشق از سس را با مرغ ها مخلوط کنید و یک ساعتی در یخچال قرار دهید تا طعمدار شود. اگر چنانچه سیخ فلزی دم دست نداشتید، ۱۰ عدد سیخ چوبی را به مدت ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید تا موقع حرارت نسوزد.
مرحله پنجم
حالا باید مرغها را به سیخ بکشید. اگر ماهیتابه چدنی باشد خیلی بهتر است اما سخت نگیرید! ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و با کمی روغن کنجد چربش کنید. سپس سیخها را داخل تابه بچینید و هر طرف را به مدت 3 الی 4 دقیقه سرخ کنید.
مرحله ششم
زمانی که یک به یک سیخها سرخ شدند آن ها را در ظرف دلخواه خود بچینید و با برس کبابها را به سس مخصوصی که آماده کرده اید آغشته کنید و با حلقههای پیازچه و کنجد تزئین کنید. این غذای ژاپنی را میتوانید با نان و برنج سرو کنید و لذت ببرید.