آشپزی

دستور پخت آش ترش مازندرانی؛ خوشمزه و ناب

آش ترش در گروه انواع آش قرار می‌گیرد و از غذاهای محبوب کشورمان است که خواستگاه آن به استان مازندران برمی‌گردد. در ادامه مجله آشپزی را دنبال کنید تا به طرز تهیه آش ترش بپردازیم.

مواد لازم جهت تهیه آش ترش برای ۴ نفر

لوبیا چیتی ۱ لیوان
عدس سبز ۱ لیوان
سیر ۶ عدد
باقلا ۱ لیوان
جغندر ۲ عدد کوچک
سبزی آش ۵۰۰ گرم
برنج نیم دانه نصف لیوان
رب انار ترش ۱ قاشق غذاخوری
شکر نصف قاشق غذاخوری
نمک و روغن مایع به اندازه کافی

دستور تهیه آش ترش

مرحله اول
برای تهیه آش ترش قبل از هر کاری باید باقلا و لوبیا چیتی را هر کدام جداگانه داخل کاسه ای بریزید و تا سطح بالای آن آب بریزید تا حداقل به مدت ۶ ساعت خیس بخورند. در این فاصله 2 الی 3 مرتبه آب آن را عوض کنید تا نفخ آن ها به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم
حالا چند نفر را جمع کنید و سبزی آش را پاک کنید، اما تا جایی که می‌شود غیبت نکنید (خخخ). سپس بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. در ادامه سبزی‌ها را داخل خردکن ریخته تا ریز شوند و با هنگامی که سبزی‌ها خشک شدند روی تخته آشپزخانه با چاقو خرد کنید.

مرحله سوم
حالا باید چغندرها را بشویید و پوست بگیرید و مجددا آن‌ها را بشویید و حلقه حلقه کنید و روی تخته آشپزخانه خرد کنید (اگر می‌خواهید داخل آش کاملا مشخص باشند درشت خرد کنید).

مرحله چهارم
زمانی که حبوبات آش ترش خیس خوردند و نفخ‌شان گرفته شد، آن ها را آبکشی کنید و داخل قابلمه بریزید. در ادامه چغندرها را نیز اضافه کنید و تا نصف قابلمه آب روی مواد بریزید و در قابلمه را بگذارید.

مرحله پنجم
ابتدا باید حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش آید و بعد حرارت را ملایم کنید تا مواد کاملا مغز پخت شوند تا از دل درد جلوگیری شود. پس از اینکه باقلا و لوبیا چیتی و چغندرها پخته شدند، برنج را تمیز بشویید و آب آن را خالی کنید و به همراه کمی نمک به مواد پخته شده اضافه کنید.

مرحله ششم
در مرحله ششم از پخت آش ترش باید حدود ۱۵ دقیقه بگذرد و سپس سبزی آش را اضافه کنید (در این مدت درب قابلمه را اصلا نگذارید) و فرصت دهید تا سبزی آش به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.

مرحله هفتم
حال سیرها را پوست بگیرید و بشویید و آنها را به صورت خلالی خرد کنید. و درون تابه حاوی روغن تفت دهبد تا طلایی شوند و سپس کناری بگذارید.

مرحله هشتم
حالا باید آش را بچشید؛ اگر سبزی آش کاملا پخته شده بود و مواد آش کاملا پختند و جاافتاده بودند، نصف سیر داغ به همراه رب انار و نصف قاشق غذاخوری شکر به آش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملا به خورد هم بروند و مخلوط شوند.

مرحله نهم
در مرحله آخر زمانی که مواد خوب مخلوط شدند و آش مزه دار شد، 15 دقیقه دیگر اجازه دهید تا روی حرارت ملایم باشد و سپس شعله را خاموش کنید. در نهایت آش ترش مازندرانی را دورن کاسه بریزید و با باقی‌مانده سیرداغ روی آن را تزئین کنید.


نکات پخت آش ترش

سبزی آش ترش مازندرانی

بدانید و  آگاه باشید که آش ترش با سبزیجات متنوعی پخته می‌شود و در هر استانی با سبزیجات محلی همان استان پخته می شود. به طور معمول برای سبزی این آش می‌توان از ترکیبی مساوی اسفناج، تره، گشنیز و جعفری استفاده کرد.

مثلا برای مقدار مواد اولیه بالا به ۵۰۰ گرم سبزی آش نیاز داریم که باید از ۱۲۵ گرم اسفناج، ۱۲۵ گرم تره، ۱۲۵ گرم گشنیز و ۱۲۵ گرم جعفری استفاده کنید. اگر به سبزیجاتی مثل چوچاق و خالواش هم دسترسی دارید، چه بهتر! زیرا آش فوق را بسیار خوشمزه‌تر می‌کند.

آش ترش گیلانی

لازم به ذکر است که در گیلان نوعی آش ترش وجود دارد که با این دستور متفاوت است. آش ترش گیلانی با ماهی شور تهیه می‌شود، در این آش برخلاف دیگر آش‌ها خبری از حبوبات نیست و برای ترشی بیشتر آش ترش گیلانی از گوجه سبز بهره می‌برند.

4.8/5 - (5 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x