آشپزی

طرز تهیه آش ماست با گوشت به روش تبریزی

آش ماست از انواع آش سنتی ایرانی است که در بسیاری از شهرهای کشور عزیزمان ایران با روش های مختلفی طبخ می شود. در ادامه مجله آشپزی را دنبال کنید تا به نحوه پخت آش ماست تبریز بپردازیم.

مواد لازم جهت پخت آش ماست برای ۶ نفر

گوشت گردن بدون استخوان ۶۰۰ گرم
برنج ۵۰۰ گرم
لپه نصف پیمانه
ماست ترش ۱ کیلو
شوید و ترخون ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
پیاز داغ ۶ قاشق سوپخوری
نمک به مقدار کافی

دستور پخت آش ماست تبریز

مرحله 1
برای پخت آش ماست قبل از هر کاری، ابتدا لپه را در کاسه بریزید و تا روی آن آب بریزید و اجازه دهید تا حداقل 6 ساعت خیس بخورد. در همین مدت چند بار آبش را عوص کنید تا نفخ آن کامل گرفته شود. (تنها حبوبات آش ماست ما، لپه است!)

مرحله 2
حالا به سراغ ماست بروید و از یخچال خارج کنید و 1 قاشق غذاخوری نمک به 1 کیاو ماست بزنید و مجدد ماست را به یخچال برگردانید. پیاز را خوب بشویید و پوست بگیرید و نصف کنید و همراه با گوشت کردن داخل قابلمه قراردهید. کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید و 8 لیوان آب روی گوشت بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا آب جوش آید. سپس حرارت را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد و مغز پخت گردد.

مرحله 3
تقریبا باید ۶ لیوان از آب گوشت در هنگام پخت کامل گوشت باقی مانده باشد. سپس آب داخل قابلمه را در کاسه ای بزرگ بریزید و قابلمه و گوشت داخل آن را مجدد روی حرارت بگذارید تا گوشت کاملا خشک شود و سپس حرارت را خاموش کنید تا گوشت سرد شود.

مرحله 5
حاا لپه خیس خورده را داخل آبکش بریزید و بشویید و داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید و آب گوشت را هم اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب جوش آید و سپس حرارت را کم کنید تا لپه ها کاملا بپزند.

مرحله 6
ترخون و شوید را پاک کنید و بشویید و داخل آبکش بگذارید تا آب اضافه اش خارج گردد و سپس خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله 7
زمانیکه لپه ها نیم پز شدند، برنج را بشویید و آبکش کنید و به قابلمه حاوی لپه اضافه کنید و بالافاصله کمی نمک و سبزی خرد شده را نیز اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه اجازه دهید تا لپه ها و برنج و سبزی کاملا پخته شوند.

مرحله 8
حالا باید ماست را از یخچال خارج کنید تا با دمای آشپزخانه سازگار شود. حالا گوشت پخته و سرد شده را با گوشتکوب برقی یا دستی خوب له کنید و هنگام که سبزی و لپه کاملا پخته شدند به آش اضافه کنید.

مرحله 9

اینک آش را هر 5 دقسقه یکبار هم بزنید تا ته نگیرد و زمانی که قوام آمد از روی حرارت بردارید. پس از اینکه آش جاافتاد و مواد منسجم بودند و به غلظت مطلوب‌مان رسید، می توانید حرارت را خاموش کنید.

مرحله آخر
5 دقیقه بعد که آش کمی از حرارت افتاد باید ماست را به آش اضافه کنید و مخلوط کنید تا مواد کاملا به ماست آغشته شوند. در نهایت آش ماست شما آماده سرو است که می توانید در کاسه دلخواه خود بکشید و با پیاز داغ تزئین کنید.


نکات پخت آش ماست


آش ماست بدون گوشت

بدانید و آگاه باشید که، اضافه کردن گوشت به آش ماست باعث می شود که آش آبادانی، آشی غلیظ و کشدار داشته باشید. اما اگر به هر دلیلی تمایل ندارید که گوشت به آش ماست اضافه کنید اصلا اشکالی ندارد، گوشت را از مواد اولیه آش ماست حذف کنید.

استفاده از ماست خانگی در آش ماست

اگر تمایل دارید آش ماست غلیظ تر و خوشمزه تری داشته باشید حتما ار ماست محلی یا خانگی استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
موحد
موحد
4 ماه قبل

این اولین بار است که از اینجا بازدید می کنم و در واقع از خواندن تمام مطالب تحت تأثیر قرار می گیرم.

دکمه بازگشت به بالا
1
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x