آشپزی

طرز تهیه عدس پلو گیلانی با گوشت چرخ کرده؛ غذای خوشمزه شمالی

عدس پلو گیلانی در زمره غذاهای سنتی گیلان است که بسیار خوشمزه است. مردمان استان گیلان ترجیح می دهند این نوع پلو قاطی را با طعم ترش مزه سرو کنند. در ادامه مجله آشپزی اکسیژن را دنبال کنید تا به نحوه درست کردن عدس پلوی گیلانی بپردازیم.

مواد لازم جهت تهیه عدس پلو گیلانی برای ۳ نفر

عدس ۱ و نیم پیمانه
پیاز ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آبلیمو ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
برنج ۳ پیمانه
زعفران دم کرده به مقدار کافی
گوشت ۲۵۰ گرم
آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، نمک و سماق به مقدار کافی

طرز تهیه عدس پلو گیلانی

مرحله اول
قبل از هر کاری برای تهیه عدس پلو گیلانی خوشمزه باید اول از همه گوشت را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید، سپس داخل چرخ گوشت قرار دهید و چرخ کنید. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب نمایید.

مرحله دوم
اینک عدس را خوب بشویید، درون قابلمه بریزید و تانیمه پر از آب کنید و مقداری نمک به آن اضافه نمایید. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار بگذارید و اجازه دهید تا عدس به طور کامل بپزد.

مرحله سوم
بعد از گذشت ۴۰ دقیقه زمانی که عدس ها کاملا پخته شد آن را آبکش کنید و اجازه دهید تا آب اضافی اش خارج شود. در ادامه برنج را به همراه مقداری نمک درون یک کاسه بریزید و آب بریزید تا برنج خیس بخورد.

مرحله چهارم
حالا پس از گذشت ۱۵ دقیقه برنج را آبکش می کنیم، سپس درون یک قابلمه جداگانه برنج را همراه با یک قاشق چایخوری نمک می ریزیم، سپس ۴ پیمانه آب به آن اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید.

مرحله پنجم
در این مرحله اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند. در همین حین پوست پیاز را جدا می کنیم، سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت می گذاریم و مقداری روغن درون آن می ریزیم.

مرحله ششم
حالا پیاز را درون تابه می ریزیم، سپس تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه رب گوجه فرنگی را درون تابه می ریزیم و بلافاصله فلفل سیاه و آب نارنج یا آبلیمو را اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا رب کاملا سرخ شود.

مرحله هفتم
در این مرحله عدس پخته را درون تابه می ریزیم، سپس مخلوط می کنیم و از روی حرارت بر می داریم. در ادامه وقتی برنج نیم پز شد، آن را آبکشی می کنیم تا آب اضافی اش خارج شود. در ادامه یک پیاز را به صورت ریز رنده می کنیم.

مرحله هشتم
حالا آب پیاز را جدا می کنیم، سپس به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. در ادامه نمک، فلفل سیاه، سماق و آرد سوخاری را به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم، سپس ورز می دهیم تا مواد مخلوط شده و یکدست شوند.

مرحله نهم
در این مرحله روی مخلوط گوشت چرخ کرده را با سلفون می پوشانیم و درون یخچال قرار می دهیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم، سپس مقداری روغن درون قابلمه می ریزیم و نان را به عنوان ته دیگ کف قابلمه فیکس می کنیم.

مرحله دهم
حالا مقداری از برنج و مقداری از مخلوط عدس را به ترتیب لایه به لایه درون قابلمه می ریزیم. در لایه آخر برنج می ریزیم و زعفران دم کرده را به صورت پخش روی برنج می ریزیم، سپس روی درب قابلمه دم کنی قرار می دهیم و درب آن را می بندیم.

مرحله یازدهم
در این مرحله حرارت را روشن می کنیم، سپس شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم. در ادامه اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه به طور کامل دم بکشد.

مرحله دوازدهم
حالا مخلوط گوشت چرخ کرده را از یخچال خارج می کنیم، مجددا ورز می دهیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس مقداری روغن درون آن می ریزیم و اجازه می دهیم روغن به طور کامل گرم شود.

مرحله سیزدهم
در این مرحله به اندازه یک فندق از گوشت چرخ کرده را بر می داریم، سپس درون دست به شکل توپ درست می کنیم. در ادامه گوشت های قلقلی را درون تابه می چینیم و به طور کامل سرخ می کنیم، سپس روی دستمال حوله ای قرار می دهیم.

مرحله آخر
در نهایت اجازه می دهیم روغن اضافی گوشت ها کشیده شود. پس از گذشت ۴۵ دقیقه عدس پلو را درون ظرف مورد نظر می کشیم، سپس گوشت های قلقلی را روی آن قرار می دهیم و همراه با ترشی سرو می کنیم. نوش جان.


جهت مطالعه بیشتر…

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم عدس خام (۳٫۵ اونس)
انرژی ۱٬۴۷۷ کیلوژول (۳۵۳ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۶۳ گرم
قندها ۲ گرم
فیبر ۱۰٫۷ گرم
چربی ۱ گرم
پروتئین ۲۵ گرم
آب ۸٫۳ گرم
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۸۷ میلی‌گرم (۶۷٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۲۱۱ میلی‌گرم (۱۴٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۲٫۶۰۵ میلی‌گرم (۱۷٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۲٫۱۴ میلی‌گرم (۴۳٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۵۴ میلی‌گرم (۴۲٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۴۷۹ میکروگرم (۱۲۰٪)
ویتامین C ۴٫۵ میلی‌گرم (۸٪)
کلسیم ۵۶ میلی‌گرم (۶٪)
آهن ۶٫۵ میلی‌گرم (۵۲٪)
منیزیم ۴۷ میلی‌گرم (۱۳٪)
فسفر ۲۸۱ میلی‌گرم (۴۰٪)
پتاسیم ۶۷۷ میلی‌گرم (۱۴٪)
سدیم ۶ میلی‌گرم (۰٪)
روی ۳٫۳ میلی‌گرم (۳۳٪)
Link to Full USDA Database entry
درصدها نسبی‌اند

 

4.9/5 - (7 امتیاز)

منبع
leylifood.dez
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
اندرز
اندرز
5 ماه قبل

دقت کردین تو غذاهای شمالی پلو زیاده.

دکمه بازگشت به بالا
1
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x