آشپزی

دستور پخت ماش پلو با گوشت چرخ کرده (قلقلی)؛ یک قاطی پلوی خوشمزه

ماش پلو را یک غذای اصیل و خوشمزه سنتی ایرانی می دانیم که طرفداران خاص خود را دارد. ماش پلو برادر عدس پلو است و گاها افرادی که عدس پلو را دوست دارند به ماش پلو هم علاقه پیدا می کنند. در ادامه مجله آشپزی اکسیژن را دنبال کنید تا به نحوه درست کردن ماش پلو بپردازیم.

ماش پلو را می توان با ماهیچه، مرغ و گوشت قلقلی میل کرد و برای تزئین از پیازداغ و کشمش تفت داده شده بهره برد و میل کردن آن در کنار خانواده و دوستان نهایت لذت را برد.

مواد لازم جهت تهیه ماش پلو برای ۲ نفر

برنج۲ پیمانه
ماش۲ پیمانه
پیاز۲ عدد بزرگ
سیر۴ حبه
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی

دستور پخت ماش پلو

مرحله اول
برای درست کردن ماش پلو با قلقلی قبل از هر کاری باید ماش را به مدت حداقل ۱۲ ساعت بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. سپس با دو لیوان داخل قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا ماش به طور کامل بپزد.

مرحله دوم
زمانی که ماش پخته شد آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید. سپس پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شفاف شود.

مرحله سوم
حالا سیرها را رنده کنید و به تابه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا عطر سیر فضای آشپزخانه را بگیرد و سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت را ادامه دهید.

مرحله چهارم
در مرحله چهارم از طبخ ماش پلو باید ماش را به تابه اضافه کنید و تفت دهید و سپس تابه را از روی حرارت بردارید. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و تا نیمه از آب پر کنید و برنجی که از قبل خیسانده‌اید را درون قابلمه بریرید.

مرحله پنجم
۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا برنج ۵ تا ۱۰ دقیقه نسبت به نوع آن نرم شود، هنگامی که دانه های برنج به طور کامل نرم و مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم. (طرز تهیه برنج آبکش ساده را هم مطالعه کنید، بدک نیست)

مرحله ششم
حالا قابلمه ای که برای پخت ماش پلو در نظر گرفته اید را روی حرارت قرار دهید و  می دهیم و ۲ قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید. در ادامه برای داشتن ته دیگ خوشمزه از سیب زمینی اسلایس شده یا نان لواش استفاده کنید که عالیست.

مرحله هفتم
روی ته دیگ را با برنج بپوشانید  و کمی مخلوط ماش و همین روند را به صورت لایه ای ادامه تا ماش و برنج همگی در قابلمه قرار گیرند. فقط توجه داشته باشید که لایه آخر باید برنج بریزید.

مرحله هشتم
حالا درب قابلمه را بگذارید تا برنج خوب دم بکشد. تقریبا حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان اختصاص دهید. تا برنج دم بکشد بروید و گوشت قلقلی کنار ماش پلو و حاضر کنید.

مرحله نهم
در همین حین گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه ورز دهید. سپس به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند. در ادامه گوشت چرخ کرده را از یخچال خارج کنید و قلقلی‌های کوچک به اندازه فندق شکل دهید و درون روغن سرخ کنید.

مرحله دهم
زمانی که ماش پلو دم کشید درب قایبمه را بردارید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند و درون ظرف دلخوه‌تان بکشید و کنارش را با ماش پلو تزئین کنید و با ترشی آب گوجه سرو کنید و لذت ببرید.

4.8/5 - (13 امتیاز)

منبع
مجله اکسیژن

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا