آشپزی

دستور پخت خورش چغرتمه گیلانی اصلی

خورشت چغرتمه یا چخرتمه در گروه انواع خورش جای دارد و یک غذای شمالی است که خواستگاه آن به گیلان سبز برمی گردد. در ادامه مجله آموزش آشپزی را دنبال کنید تا به نحوه درست کردن خورشت چخرتمه بپردازیم.

مواد لازم جهت تهیه خورش چغرتمه برای ۳ الی ۴ نفر

مرغ محلی۳ الی ۴ تکه
پیاز درشت۲ عدد
تخم مرغ۳ عدد
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کردهبه میزان لازم
لیمو ترش۱ عدد
نمک و فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه خورش چغرتمه

مرحله اول
جهت تهیه خورش چغرتمه قبل از هر کاری باید از یک ساعت قبل مرغ را مزه دار کنید. بنابراین نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه را به ظرف حاوی مرغ اضافه کنید و آب نصف لیمو ترش را روی مرغ بریزید.

مرحله دوم
مرغ را در مواد زیر و رو کنید تا تمام مرغ مزه دار شود و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید. پس از اینکه مرغ مزه دار شد از یخچال خارج کنید.

مرحله سوم
در این مرحله از تهیه خورش چغرتمه باید یک قابلمه مناسب بردارید و کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس مرغ ها را در قابلمه بچینید تا کمی سرخ شوند. با این کار مرغ ها خوشمزه تر می شوند و هنگام پخت وا نمی روند. حالا یک پیاز  را نصف کنید و به قابلمه اضافه کنید و در نهایت حدود 2 لیوان آب جوش درون قابلمه بریزید و حدود یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دیهد تا مرغ ها پخته شوند.

مرحله چهارم
برای خورشت چخرتمه باید پیاز را چیپسی کنید. بنابراین پیازها را در ابعاد مساوی به صورت خلالی خرد کنید و درون قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا یک جوش بخورند و بعد از 30 ثانیه از قابلمه خارج کنید و آبکشی کنید. روی ان کمی آب سرد بریزید و روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آب پیاز کشیده شود و آلودگی به آن نفوذ نکند.

مرحله پنجم
حالا تابه ای بردارید و کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و پیازها را اضافه کنید تا طلایی شوند. بعد از حدود نمیم ساعت که رنگش تغییر کرد به آن زردچوبه اضافه کنید و مجدد تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز چیپسی و ترد شود و تقریبا بعد از 40 دقیقه حاضر است.

مرحله ششم
حالا نوبت به تخم مرغ خورش چغرتمه می رشد؛ برای اینکه طعم خوبی داشته باشد و بوی نامطبوعی به خورش ندهد باید تخم مرغ را درون یک کاسه بریزید و زعفران به ان اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود و بوی نامطبوع تخم مرغ از بین برود. سپس نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را به تخم مرغ هم زده اضافه کنید تا بافت تخم مرغ از هم باز شود

مرحله هفتم
در این لحظه باید پیازی که درست کرده بودید را به آن اضافه کنید و مقداری که خودش را گرفت هم بزنید تا تخم مرغ و پیاز به صورت تکه تکه در بیاید و به صورت یکدست درون خورش پخش شود، سپس با حرارت کم هم بزنید.

مرحله هشتم
در مرحله هشتم از طبخ خورشت چغرتمه، رب را با کمی روغن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ آزاد کند و طعم خوبی به خورش دهد. رب را کنار بگذارید و به سراغ مرغ بروید. را در مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود و طعم خیلی بهتری بگیرد و آن را کنار می گذاریم. حالا به سراغ مرغ می رویم.

مرحله نهم
الان باید یک ساعتی از پخت مرغ گذشته باشد و نصف پیازی که به مرغ اضافه کرده بودیم را از قابلمه خارج می کنیم. از آب مرغ هم باید حدود یک لیوان باقی مانده باشد. حالا پیاز چیپسی و تخم مرغ را به قابلمه اضافه کنید و با هم مخلوط کنید در انتها آب نصف دیگر لیموترش را به قابلمه اضافه کنید و 10 دقیقه اجازه دهید تا روی حرارت ملایم باشد و خورش چغرتمه حاضر است.

4.7/5 - (6 امتیاز)

منبع
kadbanooo.jan

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا