آشپزی

دستور پخت خورش بادمجان مجلسی (چند روش خوشمزه و متنوع)

خورش بادمجان را چگونه درست کنم؟

خورش بادمجان یک غذای خوشمزه و اصیل ایرانی است که در گروه انواع خورش جای می گیرد و شباهت زیادی به خورش قیمه دارد. در ادامه مجله آشپزی را پی بگیرید تا به نحوه درست کردن خورش بادمجان بپردازیم.

حالا چرا می گوییم خورش فوق شبیه به قیمه است!؟ بسیاری از آشپزها برای خوشمزه تر شدن و لعاب دادن خورش بادمجان به آن لپه اضافه می کنند. البته لازم به ذکر است که در دستور اصلی خورشت بادمجان خبری از لپه نیست! در اصل خورشت بادمجانی که لپه هم داشته باشد را خورش قیمه بادمجان می گویند.

لازم به ذکر است که خورش بادمجان را هم با گوشت مرغ و هم با گوشت قرمز می توان تهیه کرد و محدودیتی ندارد. در ادامه آموزش آشپزی را دنبال کنید.

مواد لازم حهت تهیه خورش بادمجان برای ۴ نفر

بادمجان قلمی۶ عدد
گوشت خورشتی۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی۲ عدد متوسط
پیاز۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
روغن و زردچوبهبه اندازه کافی

مرحله اول
جهت تهیه خورش بادنجان قبل از هر کاری باید پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید و در قابلمه ای مناسب به همراه کمی روغن تفت دهید تا سبک و شفاف ود.

مرحله دوم
حال باید کمی زردچوبه به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا تمام پیازها به صورت یکنواخت رنگ زردچوبه را بگیرند.

مرحله سوم
در مرحله بعدی باید گوشت خورشتی را بشویید و آبکشی کنید و به اندازه قیمه‌ای خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. گوشت وفق را تفت دهید تا رنگش تعییر کند(بیش از حد سرخ کردن گوشت باعث سفت و دیرپز شدن گوشت می شود).

مرحله چهارم
سپسرب گوجه فرنگی را به قابلمه خورش اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا خامی رب گرفته شود (این کار باعث خوشرنگ شدن خورش می شود). توجه داشته باشید که تفت دادن گوجه فرنگی باعث می شود که در پایان کار خورش خوشرنگ تری نیز داشته باشید.در ادامه ۳ لیوان پر آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید.

مرحله پنجم
در ادامه باید 3 لیاون پر آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا به قل قل کردن بیفتد. زمانی که آب جوش آمد زیر حرارت را کم کنید تا به مدت یک نیم الی دو ساعت با حرارت ملایم بپزد.

حالا یک لیوان چای برای خود بریزید تا برویم به سراغ مرحله ششم تهیه خورشت بادمجان خوشمزه و لعاب دار

مرحله ششم
در این مرحله باید بادمجان ها را پوست بگیرید و از وسط به صورت طولی برش بزنید. سپس در یک سینی بچینید و مقداری نمک روی آنها بپاشید (این کار علاوه بر اینکه تلخی بادمجان ها را می گیرد باعث می شود هنگام سرخ کردن ، بادمجان ها روغن کمتری جذب کنند). پس از گذشت ۳۰ دقیقه بادمجان ها را آبکشی کنید.

مرحله هفتم
زمانی که بادمجان ها خشک شدند باید آن ها را در روغن سرخ کنید. در نهایت بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافه شان خارج گردد. سپس گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کنید و کمی تفت دهید تا سرخ شوند. و سپس هر دو را کناری بگذارید (هم بادمجان ها و هم گوجه فرنگی ها).

مرحله هشتم
حالا هنگامی که گوشت خورش به خوبی پخته شد و نرم شده بود. باید مقداری نمک ، فلفل سیاه و زعفران دم کرده به خورش اضافه نمایید و با آرامش هم بزنید تا ادویه و زعفران به خوبی با مواد داخل قابلمه ترکیب شوند.

مرحله نهم
بادمجان ها و گوجه فرنگی های سرخ شده به قابلمه اضافه نمایید. (حالا دیگر خورش را زیاد هم نزنید تا محتویات له نشوند). به صورت کاملا سلیقه ای متوانید برای طعم دهی به خورش از مقداری آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید.

مرحله دهم
یادتان باشد که خورش بادمجان چون لعاب ندارد باید به صورت کم آب سرو شود. پس از اضافه کردن بادمجان ها اجازه دهید خورش به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا روغن بیندازد و جا بیفتد. در نهایت با برنج ساده آبکش سرو کنید و لذت ببرید.


طرز تهیه خورش بادمجان با لپه

همانطور که در بالا گفتیم، خورش بادمجان اصلی ایرانی لپه ندارد.  اما اگر می خواهید خورش بادمجان لعاب داری درست کنید می توان به آن لپه اضافه کرد. برای 4 نفر طبق مواد بالا 150 گرم لپه کفایت می کند.

لپه را حداقل از ۲ ساعت قبل بخیسانید و چند بار آب آنرا تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود.

نکته مهم: در هنگام پخت لپه حتما آنرا به صورت جداگانه با یک پیاز بپزید سپس آب اضافی آنرا دور بریزید و هنگامی که گوشت پخته شد لپه را به خورشت اضافه کنید (اگر لپه را به همراه گوشت بپزید خورش شما طعم اصلی خود را از دست خواهد داد و طعمی شبیه آبگوشت خواهد گرفت).

طرز تهیه خورش بادمجان با مرغ

لازم به ذکر است که خورش بادمجان را علاوه بر گوشت گوسفندی یا گوساله می توان با گوشت های سفید همچون مرغ و بوقلمون هم طبخ کرد. گوشت مرغ را به 2 صورت می توان به خورش بادمجان اضافه کرد:

روش اول: به صورت تکه ای ( ران یا سینه مرغ ) را با پیاز تفت دهید تا سرخ شود سپس ادامه مراحل را مانند دستور بالا ادامه دهید.

روش دوم: اضافه کردن گوشت مرغ به صورت خورشتی است، به این صورت که مرغ را مانند گوشت خورشتی خرد کنید. سپس به پیاز اضافه کنید و پس از تفت دادن ادامه مراحل را مانند دستور بالا انجام دهید.

پیشنهاد: در صورتی که می خواهید این خورش را با مرغ تهیه کنید توصیه می شود حداقل دو برابر گوشت مرغ اضافه کنید، مثلا برای دستور بالا حداقل ۸۰۰ گرم مرغ اضافه کنید.

طرز تهیه خورش بادمجان بدون گوشت

اگر خورش بادمجان گیاهی می خواهید خب مسلما نباید به ان گوشت اضافه کنید! در تهیه خورش بادمجان بدون گوشت فقط مرحله تفت دادن و اضافه کردن گوشت به قابلمه حدف می شود و بقیه مراحل کاملا مثل بالاست.

طرز تهیه خورش بادمجان با قارچ

در برخی رسپی ها این خورش خوشمزه را با قارچ درست می کنند. این خورش برای گیاهخوران بسیار مناسب و پروتئینی است! در روش فوق باید به مقدار دلخواه قارچ را به صورت درشت خرد کنید، و به جای گوشت باید قارچ ها را در روغن تفت دهید و ادامه مراحل پخت خورش را مانند بالا ادامه دهید.

نکته: خورش بادمجان با قارچ به دلیل اینکه در این خورش گوشتی وجود ندارد زمان پخت بسیار کمتری نسبت به دستور خورش بادمجان با گوشت یا مرغ نیاز دارد.

4.7/5 - (22 امتیاز)

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا