آشپزی

دستور پخت خورش قیمه با گوشت چرخ کرده (قلقلی)؛ ساده و خوشمزه

خورش قیمه با گوشت قلقلی را در دسته انواع خورشت جای می گیرد که بسیار خوشمزه و البته طبخ آن آسان است. پس اگر احیانا تازه عروس هستید و یا در امر آشپزی تازه کار هستید و قصد دارید یک خورش قیمه خوشمزه درست کنید در ادامه مجله آشپزی اکسیژن را همراهی کنید تا به نحوه درست کردن قیمه با قلقلی بپردازیم.

مواد لازم جهت تهیه خورش قیمه قلقلی برای ۲ نفر

گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
پیاز۳ عدد
فلفل و ادویه و نمکبه مقدار لازم
لپهنصف پیمانه
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذا خوری
پودر لیمو عمانیبه مقدار لازم
دارچین و زعفران دم کردهبه مقدار لازم
سیب زمینی۲ عدد متوسط
لیمو عمانی۲ عدد کامل

طرز تهیه خورش قیمه با گوشت قلقلی

مرحله اول
جهت طبخ خورش قیمه با قلقلی قبل از هرکاری باید، یکی از پیاز ها را بشویید و پوست بگیرید و سپس رنده نمایید و به کاسه حاوی گوشت چرخ کرده اضافه کنید. در ادامه  ادویه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.

مرحله دوم
گوشت و مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شوند و سپس سلفونی روی کاسه بکشید و یک ساعتی درون یخچال استراحت دهید تا خودش را بگیرد. حالا به سراغ لپه بروید. حالا مواد را با دست خوب ورز می دهیم تا به خوبی یکدست شود. سپس روی آن را سلفون کشیده و درون یخچال به مدت یک ساعت استراحت می دهیم. لپه را سه چهار ساعت قبل خیس کرده ایم، درون یک قابلمه می ریزیم.

مرحله سوم
لپه را که از 3 الی 4 ساعت قبل خیسانده ایم را با کمی آب روی حرارت قرار دیهد تا پخته شود. زمانی که لپه ها نمی پز شدند باید از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سپس گوشت استراحت داده شده را از یخچال بردارید و به اندازه کوچک تر از گردو قلقلی کنید.

مرحله چهارم
در مرحله چهارم از طبخ قیمه با گوشت قلقلی باید یک قابلمه مناسب بردارید و کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود و سپس گوشت های قلقلی شده را درون قابلمه بریزید تا سرخ شوند. زمانی که همه طرف قلقلی ها سرخ شد از تابه یا قابلمه خارج کنید.

مرحله پنجم
2 عدد پیاز باقی مانده را بشویید و پوست بگیرید و به صورت نگینی درشت خرد کنیدو با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

مرحله ششم
حالا باید رب گوجه فرنگی، ادویه، نمک، فلفل، پودر لیمو عمانی، دارچین و زعفران دم کشیده را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا هم خامی رب گرفته شود و هم مواد یکدست شوند و طعم و بوی یکدیگر را بگیرند.

مرحله هفتم
اینک باید لپه های نیم پز را به آن اضافه کنید تا با پیاز ها کمی تفت بخورد. و در ادامه گوشت های قلقلی ا هم اضافه کنید و در نهایت کمی آب روی آن بریزید تا با حرارت کم  بپزد و جابیفتد.

مرحله هشتم
دیگر نوبتی هم باشد نوبت لیمو عمانی ها رسیده که باید با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و به خورش اضافه کنید و فرصت دهید تا خورش قیمه جابیفتد. اما قیمه بدون سیب زمینی خالالی یک چیری کم داره!

مرحله نهم
پس سیب زمینی ها را بشویید و پوست بگیرید و خلالی کنید و در آبکشی کنید تا نشاسته اضافه اش شسته شود و در نهایت در تابه حاوی روغن سرخ کنید. هنگامی که خورش قیمه خوشمزه تان حاضر شد درون ظرف دلخواه تان بکشید و سیب زمینی های خلالی را کنارش بچینید و میل کنید.

4.6/5 - (11 امتیاز)

بیشتر بخوانید

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا