آشپزی

دستور پخت خورش شلغم؛ معجزه جلوگیری از سرماخوردگی

خورش شلغم؛ یکی دیگر از انواع خورش می باشد که در ایران طبخ می‌شود. این غذا در فصا پاییز و زمستان برای جلوگیری از بیماری سرماخوردگی بسیار خوب است. در ادامه مجله آشپزی اکسیژن را همراهی کنید تا نحوه طبخ خورش شلغم را آموزش دهیم.

مواد لازم جهت تهیه خورش شلغم برای ۴ نفر

پیاز متوسط ۲ عدد
تخم شنبلیله ۲۰ گرم
گوشت بوقلمون ۲۵۰ گرم
لپه ۱۵۰ گرم
شلغم پوست گرفته ۵۰۰ گرم
پودر رزماری نصف قاشق چای خوری
پودر نعناع نصف قاشق چایخوری
پودر زیره سبز نصف قاشق چای خوری
نمک ۱ قاشق غذا خوری
پودر آویشن نصف قاشق چی خوری
زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری
پودر فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری

طرز تهیه خورش شلغم

مرحله 1
جهت درست کردن خورش شلغم باید پیازها را بشویید و پوست کرده و رنده کنید. سپس یک قابلمه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. در نهایت پیازهای رنده شده را درون ان بریزید و تفت دهید تا سبک و شفاف شود.

مرحله 2
در این مرحله باید سینه بوقلمون را به شکل مکعبی برش بزنید و به قابلمه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید. سپس مقداری آب اضافه کنید تا جایی که بوقلمون‌ها را دربرگیرد. حالا باید مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و بگذارید تا گوشت خوب پخته شود.

مرحله 3
حالا بروید به سراغ پیاز بعدی! آن را نیز بشویید و پوست بکنید و رنده کنید و یک قابلمه دیگر از کابینت بردارید و مقداری روغن بریزید تا داغ شود و پیاز را در آن تفت دهید و به آن زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید.

مرحله 4
در مرحله چهارم از طبخ خورش شلغم باید لپه را که از قبل خیسانده‌اید به قابلمه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید و به گوشتی که ۸۰ درصد آن پخته شده است، اضافه نمایید. سپس در ظرفی جداگانه کمی کره ذوب کنید.

مرحله 5
شلغم‌ها را خوب بشویید و پوست بکنید و به صورت مکعبی خرد کنید و در کره ذوب شده تفت دهید. زمانی که شلغم‌ها خوب تفت خورد به قابلمه خورش اضافه کنید و بگذارید تا بپزد. (لپه ها را از قبل بپزید تا زمان پخت خورش کمتر شود)

مرحله 6 / آخر
حتما ادویه‌ها را به خورش در حال پخت اضافه کنید تا عطر ادویه‌ها به خورد غذا برود. اما نمک را در انتهای پخت خورش اضافه کنید و برای این کار عجله نکنید. نکته بعدی اینکه رب را در تابه با کمی روغن تفت بدهید تا رنگ و رو باز کند و در انتها به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خوب جا بیفتد و با برنج دمی یا آبکش سرو کنید.


پیشنهاد مطالعه   لیست انواع خورش؛ خورشت های ایرانی و فرنگی

4.7/5 - (24 امتیاز)

منبع
oxygen
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x