آشپزی

دستور پخت کوفته عدس ترکیه

کوفته عدس را می توان در زمره یکی از خوشمزه ترین غذاهای خاورمیانه دانست که البته با روش های متنوعی تهیه می شود. چنانچه مشتاق هستنید تا با دستور پخت کوفته عدس بیشتر آشنا شوید، پس تا انتها این مقاله از صفحه آشپری اکسیژن را دنبال کنید.

مواد لازم جهت تهیه کوفته عدس ترکی برای 2 نفر

  • عدس ۱ پیمانه
  • بلغور گندم ۱٫۵ فنجان
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۱ عدد
  • روغن ۱ فنجان
  • جعفری ۱ دسته کوچک
  • پیازچه ۳ ساقه
  • آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
  • رب انار ۲ قاشق غذاخوری
  • زیره ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

طرز تهیه کوفته عدس

مرحله اول
جهت تهیه کوفته عدس باید عدس را از چند ساعت قبل درون یک کاسه حاوی آب استراحت دهید تا عدس ها خوب خیس بخورند و نفخ آنها کامل برطرف شود. الان اگر کار دیگری داردید به آنها رسیدگی کنید چون حداقل سه ساعتی بهتر است که خیس بخورند. در ادامه عدس را آبکشی کنید و درون یک قابلمه مناسب بریزید.

مرحله دوم
حال در ابن مرحله 2 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید، پس از گذشت 30 دقیقه بلغور را به قابلمه حاوی عدس ها اضافه کنید تا با عدس ها بجوشد و یکدست شود.

مرحله سوم
برای بلغور هم 30 دقیقه زمان بدهید تا با عدس ها بپزند و لعاب دهند. سپس زیر قابلمه را خاموش کنید. در ادامه باید پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و درون یک تایه حاوی روغن تفت دهید.

مرحله چهارم
پس از آنکه پیازها طلایی شدند، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.

مرحله پنجم
حال زمان آن فرا رسیده است که رب انار را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا با مواد تفت بخورند و یکدست شوند، سپس پیازچه را به صورت ریر خرد کنید و به تایه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا مواد یکدست شوند و در نهایت تابه را از روی حرارت بردارید و کناری بگذارید.

مرحله ششم
در این مرحله می رویم به سراغ قابلمه حاوی عدس و بلغور که باید آب اضافی شان را بگیریم و درون کاسه ای بریزیم. حال مواد داخل تابه را به کاسه فوق اضافه کنید و در ادامه جعفری را به صورت خرد ریز کنید و به مواد داخل کاسه اضافه کنید.

مرحله هفتم
در این مرحله روغن را به همراه آب لیمو ترش، زیره و مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم، سپس مواد را به خوبی با دست ورز می دهیم تا کاملا یکدست شوند. حالا به اندازه یک نارنگی از مواد بر می داریم.

مرحله هشتم
نحوه شکل دادن به ظاهر کوفته عدس کاملا سلیقه ای است، اما اگر بخواهید کوفته عدس ترکیه ای اصیل درست کنید بباید مایه کوفته را درون دستمان فشار دهید تا جای انگشتانتان روی کوفته باقی بماند.

مرحله نهم
حال کوفته عدس ترکیه ای اصیل ما اماده سرو است. اما بیان این نکته خالی از لطف نیست که اگر با ذائقه شما سازگار نیست، می توانید کوفته ها را پس از آماده شدن چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا طعم بهتری داشته باشند.

با تشکر از توجه شما نسبت به مجله اکسیژن امیدواریم که آموزش درست کردن کوفته عدس ترکی مورد رصایت شما قرار گرفته باشد. با توجه به این موضوع که مجله آنلاین اکسیژن برا پایه مخاطبین بنا شده است خوشحال می شویم که دیدگاه ها و تجربیات خود پیرامون این مقاله را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.

4.6/5 - (8 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
نازنین احمدی
نازنین احمدی
7 ماه قبل

بسیار لذت بردم ممنونم

دکمه بازگشت به بالا
1
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x