طرز تهیه کوفته ریحون یک غذای سنتی خوشمزه و دلربا

کوفته ریحان یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد اولیه متنوعی تهیه می شود. در ادامه مجله آنلاین اکسیژن را دنبال کنید تا دستور پخت کوفته ریحون خوشمزه برای دو نفر را کامل توضیح بدیم.
مواد لازم جهت تهیه کوفته ریحون برای ۲ نفر
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- برنج ½ پیمانه
- ریحان ۱ دسته بزرگ
- پیاز ۳ عدد
- سیر ۱ حبه
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
- طرز تهیه کوفته ریحان
طرز تهیه کوفته ریحان
مرحله اول
برای تهیه یک کوفته ریحان خوشمزه، ابتدا برنج را با یک تا دو لیوان آب در قابلمهای مناسب بریزید، سپس آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب قابلمه کاملاً تخلیه شود و برنج خوب بپزد.
مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیازها را با سیر رنده کنید و بعد از گرفتن آب اضافی آنها را در کاسهای مناسب بریزید. سپس ریحان را در قابلمه ای خرد کرده و به همراه گوشت چرخ کرده به کاسه اضافه کنید.
مرحله سوم
حالا تخممرغ را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد یکدست شوند. پس از یکدست شدن مواد، برنج پخته را اضافه کرده و چند دقیقه ورز دهید.
مرحله چهارم
در این مرحله آرد نخودچی را به مواد اضافه کرده و خوب ورز میدهیم تا آرد نخودچی جذب کوفته شود. سپس کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا کوفته ها استراحت کنند.
مرحله پنجم
بعد از این مدت کوفتهها را از یخچال بیرون آورید ، سپس کوفتهها را به اندازه نارنگی با دست مرطوب (جهت نچسبیدن مواد به دست) از کوفته جدا کرده و به شکل گرد در آورید. به همین ترتیب همه کوفته ها را شکل میدهیم.
مرحله ششم
در این مرحله یک تابه مناسب را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن اضافه کنید ، سپس کوفتهها را به تابه اضافه کنید و آنها را به طور یکنواخت سرخ کنید. سپس آن را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله هفتم
حال تابه را با دستمال تمیز کرده و دوباره کمی روغن اضافه کنید، سپس پیازهای باقی مانده را در تابه رنده کرده و کمی تفت دهید تا آب پیاز تخلیه شود ، در نهایت مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.
مرحله هشتم
حالا مواد را برای یک یا دو دقیقه دیگر سرخ کنید، و رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شود. سپس گوجهفرنگی ها را با همزن پوره کنید یا با یک رنده ریز رنده کرده و به تابه اضافه کنید.
مرحله نهم
مواد را خوب تفت دهید تا سس کمی غلیظ شود ، سپس 2 لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید آب شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت را کم کنید و کوفتهها را به سس اضافه کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید.
مرحله دهم
در حین پخت کوفتهها را باید بچرخانیم تا یکنواخت بپزند. بعد از غلیظ شدن سس و پخت کامل کوفتهها، آبلیمو ترش را اضافه کنید و بگذارید غذا 15 دقیقه دیگر روی حرارت بماند، سپس آن را در کاسه ای بریزید و سرو کنید.
آموزش جامع و خوبی بود، سپاس