آشپزی

طرز تهیه لونگی مرغ (لونگی اردک)؛ غذای مجلسی استان گیلان را بپز

با نحوه پخت لونگی مرغ (لونگی اردک) آشنا شوید

خلاصه مطلب
  • طرز تهیه لونگی مرغ یا لونگی اردک بسیار لذت بخش است و طرز تهیه آن ها هیچ فرقی با یکدیگر ندارند.

لونگی یک غذای مجلسی و فوق العاده خوشمزه گیلانی است که می تواند زینت بخش سفره شما باشد و از میل کردن آن با اعضای خانواده نهایت لذت را ببرید.

غذاهای محلی استان گیلان تنوع بینظیری در بین انواع غذاها در ایران دارد. لونگی نیز یکی از همین غذاهاست که بسیار خوشمزه است و خواستگاه آن به شهر آستارا و تالش برمی گردد. لونگی را به عبارتی مرغ یا اردک شکم پر می گویند که می توان آن را با ماهی یا بادمجان نیز درست کرد. در ادامه مجله فاخر اکسیژن رادنبال کنید.

مواد لازم جهت تهیه لونگی مرغ (لونگی اردک)

  • یک عدد مرغ یا اردک با اندازه متوسط
  • یک لیوان گردو ساییده شده یا خیلی ریز خرد شده
  • ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ
  • ۱۰ عدد آلو یا قیسی
  • ۱۰۰ گرم زرشک
  • نصف لیوان کره یا روغن
  • ۳ عدد پیاز متوسط پوست کنده و رنده شده
  • یک لیوان رب ازگیل، رب انار یا رب آلوچه
  • یک چهارم پیمانه آبغوره
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • یک عدد سیب‌زمینی متوسط پوست کنده و خلالی خرد شده
  • ۲ عدد گوجه‌فرنگی کوچک
  • یک قاشق غذاخوری شکر
  • پلو یا کته برای سرو

آموزش نحوه درست کردن لونگی گیلانی 

مرحله اول
مرغ یا اردک را حتما از شب قبل خوب پاک کنید و قسمت هایی از مرغ که سفت تر هستند مثل سینه و ران ها را با یک چاقوق تیز سوراخ های ریز ایجاد کنید. سپس آن را با نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نصف لیوان رب ازگیل، رب انار یا رب آلوچه ملس، مزه‌دار کنید تا مزه به خورد مرغ یا اردک شما برود و ترد و خوشزه شود. در نهایت روی ظرف مرغ یا اردک را با سلفون بپوشانید و در یخچال استراحت دهید تا خوب طعم دار شود.

مرحله دوم
فعلا با مرغ با اردک کاری نداریم. حالا می رویم به سراغ پیازها که باید رنده کنید و آبش را خوب بگیرید. سپس در تابه حاوی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا تفت بخورند و سبک شوند.

مرحله سوم
پیاز داغ (مقداری از آن را برای تزئین نگه دارید) حاصله از مرحله دوم تهیه لونگی را با گردوی آسیاب شده، آلوی خرد شده، زعفران دم‌کرده، نیمی از زرشک، بقیه رب انار یا رب ازگیل، آبغوره، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط نمایید. اینها برای مایه داخل شکم مرغ یا اردک هستند، پس نهایت دفت و کیفیت را به کار بگیرید که مایه لونگی تان باحال شود. مواد را با دست مخلوط کنید تا حالتی خمیری به خود بگیرند. چنانچه حس کردید که مایه شما کمی شل و آبکی است، به آن مغز گردوی ساییده شده بیشتری اضافه کنید. (مقوی تر میشه!)

مرحله چهارم
حالا باید مرغ یا اردک استراحت داده شده و طعم گرفته که در یخچال بود را خارج کنیم و داخل شکم مرغ یا اردک لونگی را با مایه آماده شده پر نمایید. در این لحظه باید کف سینی مخصوص فر را فویل بیندازید تا مرغ یا اردک به آن نچسبد. سپس آن را با روغن چرب کنید. لونگی را با احتیاط در سینی بگذارید و آن را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده بگذارید تا حدود ۹۰ دقیقه بپزد و گریل شود. حتما به یاد داشته باشد که در مرحله پخت، هر ۱۵ دقیقه یک بار، در فر را باز کنید و از آب داخل ظرف مرغ یا اضافه موادی که دارید، روی لونگی بریزید تا مرغ یا اردک شما خشک نشود.

مرحله پنجم
در زمانی که لونگی مرغ (لونگی اردک) در فر می پزد وقت را غنیمت بشمارید و سیب‌زمینی‌های خلالی خرد شده را در روغن سرخ کنید. سپس گوجه‌فرنگی‌ها و مخلوط زرشک و شکر را نیز به‌صورت جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله ششم
در نهایت امر لونگی را در ظرف سرو بکشید و دور آن را با سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، زرشک و پیاز داغ تزئین کنید. این غذای لذیذ شمالی را حتما با پلو یا کته سرو کنید که لذت خوردن یک غذای شمالی اصیل را حس کنید.

4.7/5 - (15 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x