آشپزی

طرز تهیه خورش کرفس مجلسی با گوشت

روش طبخ خورش کرفس

خورش کرفس از انواع خورش است که یک خورشت بسیار معروف و خوشمزه ایرانی‌ها در سراسر جهان است. به نظر خیلی‌ها خورش کرفس شباهت بسیار زیادی به خورش قرمه‌سبزی دارد که پیش از این هم طرز تهیه خورش قرمه سبزی با گوشت قلقلی را توضیح دادیم.

شاید علت اصلی شباهت خورشت کرفس و خورشت قورمه سبزی را وجود لوبیا، سبزی و گوشت در هر دوی آنهاست. در ادامه مجله اکسیژن را دنبال کنید تا به نحوه پخت خورشت کرفس با گوشت بپردازیم.

کرفس خواص بسیار زیادی دارد. جالب است بدانید کرفس فواید و خواص بسیار زیادی دارد که از مهم‌ترین خواص کرفس می‌توان به پاکسازی کبد، سلامت پوست و مو، مفید برای لاغری، سلامت قلب، کنترل فشار خون، تقویت حافظه، کنترل سردردهای میگرنی و ده ها خاصیت دیگر اشاره کرد.

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم کرفس (۳٫۵ اونس)
انرژی ۱۲ کیلوکالری (۵۰ کیلوژول)
کربوهیدرات‌ها ۲٫۹۷ g (including fibre)
قندها ۱٫۴ g
چربی ۰٫۱۷ g
پروتئین ۰٫۶۹ g
آب ۹۵ g
ویتامین آی معادل ۲۲ میکروگرم (۲٪)
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۲۱ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۵۷ میلی‌گرم (۴٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۰٫۳۲ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۰۷۴ میلی‌گرم (۶٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۳۶ میکروگرم (۹٪)
ویتامین C ۱۰۰ میلی‌گرم (۱۶۷٪)
ویتامین E ۰٫۲۷ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین K ۲۹٫۳ میکروگرم (۲۸٪)
کلسیم ۴۰ میلی‌گرم (۴٪)
آهن ۰٫۲ میلی‌گرم (۲٪)
منیزیم ۱۱ میلی‌گرم (۳٪)
فسفر ۲۴ میلی‌گرم (۳٪)
پتاسیم ۲۶۰ میلی‌گرم (۶٪)
سدیم ۸۰ میلی‌گرم (۳٪)
روی ۰٫۱۳ میلی‌گرم (۱٪)
Note: The energy value given in the USDA data page is 16 kcal, but this counts 4 calories per gram of dietary fibre. The value calculated without this, which is more correct, is 11.61.
درصدها نسبی‌اند
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

حالا زمان آن فرارسیده تا طرز تهیه خورش کرفس برای 4 نفر را مطالعه کنید و با طبخ این غذای ویژه، هنر آشپزی خویش را به رخ دیگران بکشید و از آشپزی با اکسیژن لذت ببرید.

مواد لازم جهت طبخ خورش کرفس برای 4 نفر

پیاز متوسط ۲ عدد
لیمو عمانی ۲ عدد
برگ کرفس ۲۰۰ گرم
روغن مایع به اندازه کافی
ساقه کرفس ۴۰۰ گرم
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
نعناع تازه ۵۰ گرم
جعفری تازه ۱۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری (دلخواه)
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه خورش کرفس

مرحله اول
قدم اول برای تهیه خورشت کرفس مجلسی، شستشوی ساقه های کرفس، خشک کردن آن ها و خرد کردن ساقه ها به یک اندازه است. چنانچه ساقه ها کرفس را به یک انداره خرد کنید مسلما ظاهر خورش کرفس شما زیباتر خواهد شد. در ادامه باید برگ های کرفس را به همراه نعناع و جعفری به صورت ساطوری ریز خرد کنید. حالا یک تابه مناسب بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و تفت دهید. حتما مییدانید که، هر چقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید رنگشان تیره تر می شود و خورش را خوشرنگ تر می کنند. ناگفته نماند که بیشتر تفت دادن سبزی خورش باعث خوشرنگ شدن خورشت می شود اما خواص سبزی از بین خواهد رفت.

مرحله دوم
اگر سبریجات خورش کرفس را تفت دادید آن ها را کنار بگذارید تا برویم به سراغ ادامه روش طبخ خورش کرفس! حالا پیازها را به صورت ریز خرد کنید و با کمی روغن مایع در یک قابلمه مناسب بریزید و کمی  زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا به خوبی پیاز و زردچوبه یکدست شوند. حالا گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت یکدست خرد کنید و به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. اصلن در تفت دادن گوشت عجله نکنید، چون گوشت خورش کرفس باید خوب سرخ شود.

مرحله سوم
حالا نوبت رب گوجه فرنگی رسیده که باید به قابلمه حاوی گوشت و پیاز اضافه شود تا خامی رب در حین تفت دادن از بین برود. در ادامه ساقه های کرفس خرد شده را نیز اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن چند لیوان آب جوش اضافه کنید.

مرحله چهارم
در این مرحله باید زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد. حالا بروید به سراغ لیمو عمانی، آنها را از قبل با چنگال سوراخ کنید و به مدت یک ساعت در یک لیوان آب قرار دهید تا تلخی شان گرفته شود یا می توانید لیموعمانی ها را از وسط به دو نیم کنید هسته آن را خارج و در آب قرار دهید و بهتر است برای گرفتن تلخی لیمو یک قاشق یا جسمی روی لیمو ها قرار دهید تا کاملا در آب فرو رفته باشند سپس زمانی که گوشت نیم پز شد لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید.

مرحله پنجم
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و سبزیجات سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه خورش روی حرارت ملایم بماند و به طور کامل جا بیفتد. این خورش هم مانند قورمه سبزی هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند جا افتاده تر می شود. در اواخر پخت خورش طعم آنرا بچشید و در صورتی که ترشی آن کم بود می توانید مقداری آبغوره نیز اضافه کنید. پس از اینکه خورش کرفس آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید.

4.6/5 - (25 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x