آشپزی

طرز تهیه خورش قورمه سبزی با گوشت قلقلی

چگونه قرمه سبزی با گوشت قلقلی جافتاده درست کنم؟

قورمه سبزی غذای فوق العاده و اصیل ایرانی که بسیاری از مردان این مرز و بوم عاشق آن هستند و ابزاری برای دلربایی مردان است (خخخ). در این مقاله قصد داریم به اموزش درست کردن قرمه سبزی با گوشت قلقلی بپردازیم که به واسطه گوشت چرخ کرده بسیار سریعتر آماده می شود. در ادامه آموزش آشپزی ما را دنبال کنید.

مواد لازم جهت پخت قورمه سبزی با گوشت چرخ کرده برای ۴ نفر

  • سبزی قرمه سبزی ۱ کیلوگرم
  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز یا لوبیاچیتی یک دوم پیمانه
  • لیمو عمانی ۳ عدد
  • پر لیمو ۱ قاشق چایخوری
  • پیاز ۳ عدد
  • زعفران به میزان لازم
  • آب قلم یا قلم به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه قورمه سبزی با گوشت قلقلی

مرحله اول
برای پخت قورمه سبزی با گوشت قلقلی می توان از انواع لوبیا که شامل: لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و حتی لوبیا چشم بلبلی استفاده کنید. فقط حواستان باشد که از شب قبل حتما بخیسانید تا نفخش گرفته شود.

مرحله دوم
اگر سبزی قرمه سبزی تازه خریداری کرده اید، حتما خوب پاک کنید و بشویید. البته شما استاد هستید! اما جهت یادآوری باید بگوییم که سبزی قرمه سبزی اصیل و ایرانی به شرح ذیل است:

تره، جعفری، اسفناج، شنبلیله و گشنیز. مقدار و نسبت این سبزی ها در طعم نهایی بسیار تاثیرگذار است. برای مثال: در یک کیلوگرم سبزی باید ۷۰۰ گرم جعفری و تره، ۲۰۰ گرم اسفناج و ۱۰۰ گرم ترکیب شنبلیله و گشیز باشد. شنبلیله زیاد خورش شما را تلخ می کند. سبزی قرمه سبزی را باید حسابی ریز خرد کنید.

مرحله سوم
حال باید سبزی فوق را روی حررارت بدون روغن تفت دهید تا آب اضافی آن بخار شود و سپس روغن اضافه کنید تا خوب تفت بخورد و رنگ ان تغییر کند. با این کار یک قرمه سبزی جاافتاده ای خواهید داشت.

مرحله چهارم
در این مرحله پیازها را پوست بکنید و خوب بشویید، سپس به صورت تگینی خرد کنید و درون قابلمه حاوی روغن تفت دهید تا سبک شوند. در نهایت سبزی سرخ شده را به پیازها اضافه کنید.

مرحله پنجم
پیازهای تفت خورده و سبزی ها سرخ شده را خوب به هم بزنید و سپس فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید. در این مرحله باید لوبیاها را به همراه آب قلم یا قلم گوسفندی داخل قابلمه بریزید و به میزان لازم آبجوش روی خورش بریزید. حرارت را بالا دهید تا خورش به جوش بیاید و قل بزند.

مرحله ششم
زمانی که خورشت به جوش امد زیر حرارت را کم کنید تا آهسته و پیوسته بجوشد. این مورد یکی دیگر از تکنیک های جاافتادن و روغن انداختن خورش قرمه سبزی است.

مرحله هفتم

حال زمان آن فرارسیده است که گوشت های قلقلی را درست کنید. گوشت را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه و زعفران ورز بدهید. به آن کمی پیاز رنده شده که آبش را گرفته اید اضافه کنید. حسابی ورز دهید تا کاملا یک دست شود. سپس گوشت را با دست برداشته و گلوله کنید. بهتر است این قلقلی ها یک اندازه باشد. در اواسط پخت گوشت های قلقلی را به خورش اضافه کنید.

مرحله هشتم
قبل از اضافه کردن لیمو عمانی باید با چنگال روی آن سوراخ کنید. به مدت یک ربع لیمو را در آب گرم قرار دهید تا تلخی آن خارج شود. بعد از گذشت ۲ ساعت از پخت خورش لیمو عمانی و پرلیمو را به خورش اضافه کنید.

مرحله نهم
در اواخر پخت در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا حسابی روغن بیندازد. کمی خورش را بچشید و در صورت لزوم دوباره کمی نمک به آن اضافه کنید. در آخر زعفران را اضافه کرده و اجازه دهید تا یکی دو جوش بزند. بعد می توانید زیر قابلمه را خاموش کنید.

4.6/5 - (20 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x