آشپزی

طرز تهیه بامیه پلو با مرغ به روش جنوبی

خلاصه مطلب
  • در نوشتار فوق با نحوه پخت بامیه پلو با مرغ و جدول مواد مغذی بامیه خام آشنا خواهید شد.

بامیه پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استانهای جنوبی کشورمان است. در ادامه مجله اکسیژن را دنبال کنید تا طرز تهیه بامیه پلو با مرغ را آموزش دهیم.

خوب است بدانید در ویکی پدیا درباره بامیه چه آمده است: در اروپای شرقی در اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط از این سبزی مصرف می‌شود. در ترکیه بامیه را خشک و برای مصرف زمستان ذخیره می‌کنند. در ایران برای تهیه خورش بامیه از آن استفاده می‌شود که غذای معروف جنوب ایران است.

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم بامیه خام (۳٫۵ اونس)
انرژی۳۳ کیلوکالری (۱۴۰ کیلوژول)
کربوهیدرات‌ها۷٫۴۵ g
قندها۱٫۴۸ g
فیبر۳٫۲ g
چربی۰٫۱۹ g
پروتئین۲٫۰۰ g
آب۹۰٫۱۷ g
ویتامین آی معادل۳۶ میکروگرم (۴٪)
ویتامین ب۱ (تیامین)۰٫۲ میلی‌گرم (۱۵٪)
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین)۰٫۰۶ میلی‌گرم (۴٪)
ویتامین ب۳ (نیاسین)۱ میلی‌گرم (۷٪)
ویتامین C۲۳ میلی‌گرم (۳۸٪)
ویتامین E۰٫۲۷ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین K۳۱٫۳ میکروگرم (۳۰٪)
کلسیم۸۲ میلی‌گرم (۸٪)
آهن۰٫۶۲ میلی‌گرم (۵٪)
منیزیم۵۷ میلی‌گرم (۱۵٪)
پتاسیم۲۹۹ میلی‌گرم (۶٪)
روی۰٫۵۸ میلی‌گرم (۶٪)
درصدها نسبی‌اند
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

مواد لازم جهت تهیه بامیه پلو با مرغ برای ۴ نفر

  • بامیه ریز ۲۵۰ گرم
  • پیاز درشت ا عدد
  • سیر ۲ حبه
  • فیله مرغ ۸ تکه
  • سیب زمینی برای ته دیگ ۲ عدد متوسط
  • برنج ۳ الی ۴ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی به میزان لازم
  • آبلیمو ۲ قاشق
  • روغن به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • زعفران به میزان لازم

طرز تهیه بامیه پلو با مرغ

مرحله اول
هنگام انتخاب بامیه برای بامیه پلو ، به دنبال بامیه های تازه و کوچک باشید. بامیه ها را خوب بشویید و بگذارید کمی خشک شود. با استفاده از چاقوی تیز کلاهک بالای بامیه را بردارید و به اصطلاح بامیه را پاک نمایید.

مرحله دوم
مانند بسیاری دیگر از پلوهای مخلوط و رنگی، برای تهیه بامیه پلو به پیاز داغ احتیاج دارید. سیب زمینی ها را پوست گرفته و آب آن را بگیرید. در ماهیتابه ای با اندازه مناسب، پیازهای نگینی خرد شده را بریزید.

مرحله سوم
حالا کمی روغن در تابه بریزید و بگذارید پیازها طلایی شوند. وقتی پیازها در تابه کاملا طلایی شدند، باید سیر را اضافه کنید. می توانید سیر را رنده کرده یا با چاقو له کنید.

مرحله چهارم
هرگز سیر را از ابتدا با پیاز سرخ نکنید، زیرا سیر زودتر از پیاز سرخ می شود و در نتیجه سیر می سوزد و سیاه می شود تا پیاز طلایی شود. حالا بامیه ها را به تابه اضافه کرده و کمی تفت دهید.

مرحله پنجم
حالا باید همه طعم ها را به این مخلوط اضافه کنید. قبل از افزودن رب گوجه فرنگی، مقدار روغن موجود در تابه را بررسی کنید. به خاطر داشته باشید که روغن کافی در تابه باید وجود داشته باشد تا بتوانید رب را سرخ کنید.

مرحله ششم
همانطور که می دانید، بو دادن رب گوجه فرنگی به رنگ آمیزی غذاهای شما کمک می کند. پس از افزودن رب گوجه فرنگی به مخلوط، نمک و فلفل سیاه، کمی زردچوبه و همچنین دو قاشق غذاخوری آب لیمو را اضافه کنید.

مرحله هفتم
باید مواد داخل تابه را خوب مخلوط کنید. حالا باید اجازه دهید تا بامیه ها کاملاً پخته و طعم دار شوند. برای این منظور ، یک لیوان آب جوش روی بامیه ها بریزید و حتماً در تابه را ببندید.

مرحله هشتم
اگر ماهیتابه شما در ندارد، حتما آن را با سینی بپوشانید. اجازه دهید مواد به مدت 20 دقیقه در تابه با شعله کم بپزد. این مرحله کمک می کند تا آب اضافی بامیه ها کشیده شود و مغز آنها به طور کامل پخته شود.

مرحله نهم
به خاطر داشته باشید که غلظت این مواد باید به حدی باشد که پس از افزودن به برنج باعث متورم شدن آن نشود. افزودن مرغ به پلو مخلوط ، ترفندهای خاص خود را دارد. مرغ در حین پخت باید خوشمزه و خوش طعم باشد و زیاد له نشود.

مرحله دهم
به همین دلیل است که ما همیشه توصیه می کنیم که مرغ را جداگانه بپزید. همچنین می توانید مرغ را تا زمانی که بامیه آماده می شود بپزید. در ماهیتابه کمی روغن بریزید و بگذارید خوب داغ شود.

مرحله یازدهم
حالا باید فیله مرغ را با چند قاشق زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه و آب لیمو تفت دهید. برای مغز پخت شدن و طعم دار شدن باید اجازه دهید تا نیم ساعت مرغ درون ماهیتابه بپزد.

مرحله دوازدهم
نکته مهم در تهیه پلوهای مخلوط این است که نباید به ازای هر نفر یک وعده برنج در نظر بگیرید. در این حالت، غذای شما بیش از حد معمول خواهد بود. به همین دلیل ما در دستور غذا نوشتیم که از 3 تا 4 فنجان برنج استفاده کنید. انتخاب باشماست.

مرحله سیزدهم
برنج را برای چند ساعت در آب و نمک خیس کنید. طعم برنج با این روش بسیار دلپذیرتر می شود. برنج را روی شعله متوسط ​​بگذارید و بگذارید بپزد. برای بامیه پلو، برنج را کمی سخت تر یا به اصطلاح زنده بردارید.

مرحله چهاردهم
کف قابلمه برنج یا پلوپز را کمی چرب کرده و برش های سیب زمینی را روی آن قرار دهید. برای ریختن برنج و مواد اولیه می توانید از دو روش استفاده کنید. روش اول لایه ای است و باید اولین لایه برنج باشد.

مرحله پانزدهم
بعد از ریختن یک لایه برنج روی سیب زمینی ها، کمی از مخلوط سس بامیه را روی آن بریزید و دوباره آن را با یک لایه برنج بپوشانید و این کار را چندین بار تکرار کنید. روش دوم این است که برنج را از ابتدا با سس بامیه مخلوط کرده و سپس در قابلمه بریزید.

مرحله شانزدهم
در پایان پخت می توانید کمی زعفران آب شده به برنج اضافه کنید. اگر می خواهید بامیه پلو را داخل ظرف بگذارید و آن را روی میز سرو کنید. بهتر است در پایان پخت تکه های مرغ را روی برنج بگذارید تا پس از برگرداندن برنج به ظرف ، جوجه ها زیر برنج باشند.

4.6/5 - (13 امتیاز)

منبع
leyli_sweet_homewikipedia

بیشتر بخوانید

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا