آشپزی

دستور پخت آش کله جوش اصیل و قدیمی

آش کله جوش در گروه غذاهای سنتی ایرانی قرار دارد که بسیار قدیمی است. آش فوق با سبک های متنوعی طبخ می شود که در ادامه آموزش آشپزی مجله اکسیژن را دنبال کنید تا به نحوه تهیه آش کله جوش بپردازیم.

مواد لازم جهت تهیه آش کله جوش برای ۴ نفر

  • سبزی آق پنچر ۱ کیلو
  • بلغور ۱ و ½ پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • پیاز ۳ عدد
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • سیر ۳ حبه
  • کشک و آب قلم به میزان لازم

طرز تهیه آش کله جوش

مرحله اول
اگر مواد اولیه این آش را مشاهده کرده باشید حتما سبزی کوهی آق پنچر توجه شما را به خود جلب کرده است. شما دوستان به راحتی می توانید این سبزی معطر کوهی را از عطاری ها به صورت خشک خریداری کنید. یادتان باشد که برای مصرف سبزی آق پنچر در آش باید آن را کمی بخیسانید.

مرحله دوم
پس از خیساندن حتما چند بار آب سبزی را عوض کنید تا گرد و خاک آن کاملا برطرف شود و آب سبزی شفاف گردد.  بسپس سبزی را در یک قابلمه برای مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس سبزی را داخل آبکش ریخته و کناری بگذارید.

مرحله سوم
حال باید پیازها را بشویید و پوست کنید. سپس پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در تابه حاوی روغن تفت دهید تا سبک شوند. اصلا نیازی نیست که پیازها خیلی کاراملی شوند.

مرحله چهارم
بلغور را قبل از مصرف پاک کنید. ممکن است تکه سنگ کوچکی درون بلغور باشد و شما را بیازارد. سپس بلغور را در یک ظرف جادار و مناسب ریخته و رویش آب بگیرید.

مرحله پنجم
بلغور را همچون برنج بشویید تا گرد و خاک و آلودگی ها کاملا برطرف گردند. در یک قابلمه بزرگ بلغور شسته شده و سبزی را ریخته و روی آن یک پارچ آب بریزید. سپس قابلمه را بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا بلغور و سبزی به خوبی بپزند.

مرحله ششم
پیشنهاد می کنیم که حتما در قابلمه را نیمه باز بگذارید و گاهی اوقات درون قابلمه را به هم بزنید. همیشه به یاد داشته باشید که بلغور نسبت به گندم و جو سریعتر می پزد. در اواسط پخت بلغور را زیر دندان امتحان کنید. چنانچه بلغور نیم پز و نرم شده بود دیگر وقت آن رسیده که نخود را به مواد درون قابلمه اضافه کنید.

مرحله هفتم
حتما نخود را از شب قبل بخیسانید. چند باری آب آن عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود.  وقتی که نخود کمی نرم شد؛ عدس را اضافه کنید. (دیگه باز نگم که عدس هم از شب قبل خیسانده شود خخخ)

مرحله هشتم
در این مرحله کمی نمک به آش اضافه کنید. اضافه کردن نمک در اوایل پختن آش باعث می شود تا حبوبات نپزند. برای جا انداختن هر آشی، باید همیشه آب جوش آماده داشته باشید.

مرحله نهم
هرگاه آب درون قابلمه کشیده شد؛ کمی آب جوش به آن اضافه کنید. البته می توانید از آب قلم هم استفاده کنید. آب قلم یا عصاره پای مرغ می تواند طعم آش را بسیار خوشمزه کند (جدا خیلی خوشمزه مره خخخ). در اواخر پخت کمی کشک به آش اضافه کنید.

مرحله دهم
در مورد کشک یادتان باشد که باید حتما از انواع پاستوریزه و جوشانده استفاده کنید. بعد از اضافه کردن کشک به آش نیم ساعتی زمان بدهید تا حسابی جا بیفتد. بعد از اینکه آش حسابی جا افتاد زیر آن را خاموش کنید.

مرحله یازدهم
هنگام سرو می توانید روی آش را با پیاز سرخ کرده و همین طور سیر داغ تزئین کنید. دلیل جوشاندن سبزی آق پنچر این است که این سبزی بسیار دیر می پزد. اگر به این سبزی دسترسی نداشتید می توانید درون آش از سبزی آش یا تره خرد شده استفاده کنید.

 

 

4.5/5 - (6 امتیاز)

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x