آشپزی

طرز تهیه آش جو بدون گوشت؛ خوشمزگی در کنار اصالت

خلاصه مطلب
  • در این نوشتار به طرز تهیه آش جو بدون گوشت می پردازیم. آش جو را هم می توان با گوشت و هم بدون گوشت طبخ کرد.

آش جو را باید در گروه غذاهای سنتی ایرانی جای داد که البته با روش‌های مختلفی طبخ می شود. آشپزهای ایرانی معمولا آش جو را با روش با گوشت و بدون گوشت تهیه می کنند.

در برخی دستورهای آشپزی آش جو را همانند آش شله قلمکار یا از گوشت ریش ریش شده بهره می جویند و یا اینکه مانند آش ترخینه دوغ از سیراب و شیردان استفاده می شود.

در دستور فوق که در ادامه خواهید دید، ما آش جو را به صورت کاملا ساده و بدون گوشت برای شما عزیزان آماده کرده ایم که با تمام ذائقه ها سازگار باشد، ناگفته نمان در صورت تمایل می توانید گوشت یا یای هم اضافه کنید. لطفا در ادامه دستور پخت آش جو بدون گوشت را مطالعه کنید.

مواد لازم جهت تهیه آش جو برای ۴ نفر

  • جو پوست کنده ۱ لیوان
  • لوبیا چیتی نصف لیوان
  • نخود نصف لیوان
  • سبزی آش ۶۰۰ گرم
  • سیر ۶ حبه
  • پیاز ۳ عدد
  • کشک ۵۰۰ گرم
  • نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • زردچوبه و روغن به اندازه کافی

دستور پخت آش جو بدون گوشت

مرحله اول
همیشه برای درست کردن آش و غذاهایی که در طبخ آن ها در از حبوبات استفاده می شود ابتدا آنها را حداقل 6 ساعت بخیسانید تا نفخ‌شان گرفته شود.

در همین رابطه برای طبخ آش جو ابتدا نخود، لوبیا چیتی و جو پوست کنده را هر کدام به صورت مجزا در کاسه ای از آب بریزید و اجازه دهید تا به مدت ۶ ساعت خیس بخورند و سپس در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه آب آن ها را تعویض کنید تا کامل نفخ حبوبات فوق گرفته شود.

مرحله دوم
سپس آب آنها را خالی کنید و بشویید و در قابلمه ای مجزا هر کدام را قرار دهید و روی آن ها آب بریزید. سپس حرارت آن ها را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم نمایید تا به مرور زمان حبوبات پخته شوند.

مرحله سوم
حتما توجه داشته باشید که قابلمه جو بزرگ تر باشد چون قرار است آش جو را در آن درست کنیم. حال باید سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شوید که به اندازه های یکسان هستند را پاک کنید و بشویید و آبکشی کنید که آب آنها خارج شود.

مرحله چهارم
بعد پارچه ای تمیز را پهن کنید و سبزی ها روی آن پخش کنید تا کاملا خشک شوند و سپس با تخته آشپزخانه سبزی ها را درست خورد کنید و کناری رها کنید. در ادامه لوبیا چیتی و نخود پخته شده را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم
در محله پنجم از آموزش آش جو باید به جو سر بزنید و گه گاهی جو ا هم بزنید تا ته نگیرد و زمانی که ۲ ساعت از زمان پختش گذشت و حسابی لعاب داد، نخود و لوبیا چیتی پخته شده را به آن اضافه کنید. همین طور سبزی خرد شده را نیز بیافزایید.

مرحله ششم
درجا کمی نمک هم اضافه کنید و بگذارید به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه دیگر مواد آش بپزند تا سبزی نیز پخته گردد. حال یک چای میل کنید تا برویم ه سراغ پیاز داغ!

مرحله هفتم
برای تهیه پیاز داغ اول پیازها را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس در تابه ای بزرگ روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود، سپس پیازها را داخل تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. بعد پیاز داغ ها را از داخل تابه بیرون بیاورید و در بشقابی بریزید.

مرحله هشتم
حال سیرها را پوست کنده و بشویید و به صورت خلالی نازک خرد کنید و داخل همان تابه تفت دهید. (برای از بین نرفتن خاصیت های سیر بهتر است مدت زمان بسیار کمی تفت داده شود.)

مرحله نهم
سیر را نیز از تابه خارج کنید و ر بشقاب پیازهای تفت داده شده بریزید. و این بار نعناع خشک را داخل تابه بریزید (اگر نیاز به روغن بود اول روغن را می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود و بعد نعناع را می افزاییم) و تفت دهید تا نرم شود.

مرحله دهم
در ۲۰ دقیقه آخر پخت آش جو باید نصفی از سیرداغ و پیازداغ را داخل آش بریزید و کمی زردچوبه و فلفل سیاه و کشک به آش بیافزایید و با مواد آش مخلوط کنید. سپس صبر کنید تا آش جا بیفتد و به خوبی غلیظ شود.

مرحله یازدهم
پس از قوام یافتن آش جو، اید آش فوق را بچشید و اگر نیاز ود به آن نمک بیافزایید و از روی حرارت بردارید. اینک آش جو شما آماده شده است و می توانید در ظرفی مناسب بکشی و با کشک،نعناع داغ،پیازداغ و سیر داغ تزئین کنید و از آن لذت ببرید.

تشکر از توجه شما نسبت به مجله اکسیژن امیدواریم که آموزش درست کردن آش جو بدون گوشت مورد رضایت شما قرار گرفته باشد. با توجه به این موضوع که مجله آنلاین اکسیژن برا پایه مخاطبین بنا شده است خوشحال می شویم که دیدگاه ها و تجربیات خود پیرامون این مقاله را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

بیشتر بخوانید

یک دیدگاه

  1. ممنون از آموزش آشپزی خوب و کاملتون
    لطفا طرز تهیه آش نخود یا نخود آب هم بزارین. ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا